MOMS REVIEW

Banana bread, chec cu banane și cacao / REȚETE RAPIDE

Timp de preparare: 10 minute Timp de gatire: 50 minute
Portii: 12

Ingrediente: 

Pentru banana bread

    • 400g faina
    • 50g cacao – optional, puteti inlocui cu bucatele de ciocolata
    • 1 praf de sare
    • 150g unt moale, la temperatura camerei
    • 150g zahar brun (sau alb, tos)
    • 1 plic zahar vanilat sau miezul de la ½ pastaie de vanilie
    • 2 oua intregi
    • 400g banane bine coapte (decojite)
    • 200ml lapte rece
    • 150g fructe deshidratate/confiate: stafide, curmale, smochine, mango, papaya, ananas, cocos/ puteti inlocui cu rahat, daca doriti sa fie mai dulce – optional
    • zeama si coaja rasa fin – de la ½ de portocala
    • 1 plic praf de copt
    • 20ml rom de calitate
    • 50g nuci – optional

CITEȘTE ȘI: Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Pentru glazura

  • 200g zahar pudra
  • suc si coaja rasa fin – de la ½ portocala
Foto: Pinterest.com

Mod de preparare:

Intr-un castron se pun la inmuiat cateva minute fructele deshidratate impreuna cu romul si sucul si coaja de la prima jumatate de portocala.

Intr-o tigaie antiaderenta putetu praji usor nucile pentru a li se dezvolta aroma.

Decojiti bananele si zdrobiti-le cu furculita sau cu mixerul pana se obtine o crema fina si parfumata.

 

Incingeti cuptorul la 180C (treapta medie la cele cu gaz).

Intr-un castron incapator mixati untul moale impreuna cu zaharul si vanilia. Se adauga ouale intregi, praful de sare si se mixeaza mai departe. Se amesteca si piureul de banane.

CITEȘTE ȘI: Semnele care îți indică LIPSA de vitamine din organism. Ce trebuie să schimbi în dieta ta

Se cerne faina impreuna cu cacaoa si praful de copt si se adauga in castronul mixerului. Se amesteca bine si se toarna cate putin din laptele rece pana se obtine o consistenta cremoasa, mai fluida. Nucile prajite si racorite se toaca mare cu cutitul si se pun si ele in castron impreuna cu fructele deshidratate, cu tot cu sucul de portocale si rom (romul contribuie si el la cresterea aluatului). Se amesteca bine cu lingura compozitia.

Foto: Pinterest.com

Puteti inlocui cacaua cu bucatele de ciocolata neagra, putei renunta la fructele confiate si adauga bucatele de rahat. Lasati-va imaginatia… si gusturile… sa zburde! 🙂

Foto: Pinterest.com

Pregatiti 2 forme de chec (sau tip cozonac). Impartiti compozitia in 2 astfel incat sa ocupe doar 2/3 din inaltimea formei.

Formele se introduc imediat la cuptorul incins pentru 40-50 de minute la 180 C.

CITEȘTE ȘI: Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Si in acest caz testul cu scobitoarea este sfant si daca aceasta iese uscata inseamna ca sunt gata. Se rastoarna fierbinti din forme si se lasa la racorit pe gratar (ca sa nu transpire).

 

Glazura. In timp ce checurile se racesc se face rapid glazura.

Intr-un castron se pun 200g zahar pudra cernut si coaja rasa fin de la 1/2 de portocala. Turnati cate putin suc de portocala (picaturi) si amestecati energic cu lingura pana se dizolva zaharul. Consistenta glazurii trebuie sa fie de smanatana subtire.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Se distribuie pe suprafata checurilor caldute (nu fierbinti!) cu lingura sau cu o pensula mai lata (ca sa ajunga si pe laterale) si se lasa la uscat. Dupa ce s-a racorit, prajitura se poate taia felii.

Poftă bună!

Foto: Pinterest.com
Comentarii: