NUTRITIE

De ce NU e bine să bei apă în timp ce mănânci

Foto: Pinterest.com

Obișnuiești să bei apă în timp ce iei masa? Specialiștii atrag atenția asupra obicei dăunător organismului nostru și ne sfătuiesc să renunțăm imediat la el, informează thescienceofearth.com.

Iată câteva motive bune pentru care NU trebuie să bei apă în timp ce mănânci:

Crește cantitatea de insulină din corp

Consumul de apă în timpul mesei stimulează organismul să secrete mai multă insulină, exact ca în cazul în care ai consuma alimente cu un indice glicemic mare. Acest lucru se întâmplă din cauză că organismul nu poate digera alimentele destul de bine. Acest proces duce automat la creșterea nivelului glicemiei din sânge, dar și la depunerea caloriilor consumate sub formă de grăsimi.

Reţeta miraculoasă care te scapă de grăsimi şi toxine

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

Ce ne transmit PICIOARELE despre sănătatea noastră?

Reduce cantitatea de salivă

Până când ajung în stomac, alimentele sunt descompuse încă din cavitatea bucală cu ajutorul salivei. Totodată, saliva stimulează stomacul să producă enzime digestive cu scopul de a digera mai bine alimentele consumate.

Foto: Pinterest.com

Însă când bei apă în timp ce mănânci, saliva este diluată,moment în care stomacul primește semnale slabe că ar trebui să producă mai multe enzime digestive.

Diluează sucul gastric

Stomacul secretă acizi digestivi care asigură buna digestie a alimentelor. În plus, acești acizi au un rol important în distrugerea agenților infecțioși care sunt asimilați în corp prin intermediul alimentelor consumate.

13 moduri prin care poţi SPARGE GHEAȚA într-o conversaţie

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Ţara care vrea INTERZICEREA shaormei. Vezi de ce

În momentul în care bei apă, acești acizi sunt diluați,ceea ce înseamnă că ei nu mai pot funcționa la parametri normali. Din această cauză, sistemul digestiv este dat peste cap-apar crampele abdominale și senzația de balonare.

Foto: Pinterest.com

Cauzează aciditate

Dacă obișnuiești să bei apă în timp ce mănânci și în același timp te confrunți cu aciditatea stomacală, de vină ar putea fi acest obicei nesănătos.

Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Întrucât sistemul digestiv este dat peste cap, stomacul continuă să absoarbă apă până când ajunge la saturație. Apoi apa asimilată începe să dilueze sucul gastric, numărul enzimelor digestive scade, ceea ce duce automat la apariția problemelor de digestie și, implicit, la declanșarea arsurilor stomacale.

 

Comentarii: