NUTRITIE

De ce trebuie să consumi măsline în fiecare zi: Te ajută în prevenirea unor boli grave

Foto: Pinterest.com

La asta nu te-ai fi gândit niciodată. Măslinele sunt un aliment extrem de important pentru sănătate. Dacă le consumi în fiecare zi vei reuşi să previi sau să ţii pe loc mai multe boli grave.

 

Măslinele sunt o gustare minunată sau un ingredient perfect pentru nenumărate preparate. Însă știi de ce ar trebui să consumi măsline în fiecare zi?

Reţeta miraculoasă care te scapă de grăsimi şi toxine

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

Ce ne transmit PICIOARELE despre sănătatea noastră?

1. Reprezintă un tratament antiinflamator

Orice poți face pentru a reduce inflamațiile din corp reprezintă un serviciu pe care i-l aduci corpului tău, iar măslinele te pot ajuta. Dacă le introduci în mod regulat în dieta ta, vei avea parte de mai mulți polifenoli, în special oleuropeina, un compus chimic cunoscut pentru proprietățile sale puternice antioxidante, anti-aterogenice, antiinflamatorii, antifungice și antimicrobiene. În plus, acești polifenoli ajută la reducerea stresului oxidativ în creier și la îmbunătățirea memoriei.

13 moduri prin care poţi SPARGE GHEAȚA într-o conversaţie

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Ţara care vrea INTERZICEREA shaormei. Vezi de ce

2. Susțin sănătatea cardiovasculară

În interiorul fiecărei măsline găsești grăsimi mononesaturate, care ajută la stimularea colesterolului bun și la reducerea riscului blocării arterelor, conform Realitatea TV. Grăsimile mononesaturate din măsline conțin, de asemenea, acid oleic, care este corelat cu scăderea tensiunii arteriale și cu o sănătate cardiovasculară mai bună.

Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

3. Sunt bune pentru vedere și piele

Măslinele au o compoziție bogată de vitamina A, un antioxidant esențial pentru protejarea corneei și menținerea sănătății ochilor. Acesta poate ajuta la evitarea problemelor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerarea maculară, cataracta și glaucomul. Iar când vine vorba de piele, ridurilor pot fi reduse.

Comentarii: