NUTRITIE SANATATE

Ai grijă ce bei dimineața! Cinci motive să EVIȚI ceaiul la prima oră

Dacă obișnuiești să-ți începi dimineața bând o cană de ceai pe stomacul gol, ritual întâlnit la foarte multe persoane, metabolismul este îmbunătățit și imunitatea întărită datorită antioxidanților conținuți. Tototdată, pot exista și efecte adverse.

Pe lângă beneficiile pe care la aduce organismului consumul de ceai, există și riscuri asupra sănătății, precum creșterea acidității stomacului din cauza cafeinei, care dăunează digestiei, mai ales dacă îl bei pe stomacul gol, subliniază clickpentrufemei.ro.

Întrerupe activitatea metabolică

Obiceiul de a bea ceai pe stomacul gol poate provoca aciditate în interiorul stomacului, care poate interfera cu activitatea metabolică obișnuită, determinând mai mult probleme, decât beneficii.

CITEŞTE ŞI: ATENȚIE! Când este INTERZIS să consumi ceai verde

Deteriorează smalțul dinților

Acest lucru se întâmplă dacă bei ceaiul îndulcit, deoarece numărul bacteriilor din gură se va înmulți în prezența zahărului, care crește totodată și aciditatea, ducând la eroziunea smalțului dentar.

Provoacă balonarea

Ceaiul negru, în special, poate provoca senzația de balonare, scăzând, în același timp, pofta de mâncare. De aceea, este important să îți asculți organismul și să urmărești dacă apar schimbări atunci când consumi un anumit tip de ceai, în special la primele ore ale dimineții, pe stomacul gol.

Diminuează absorbția fierului

Ceaiul verde scade abilitatea organismului de a absorbi fier în mod natural. De aceea, persoanele care suferă de anemie nu ar trebui să bea niciodată ceai pe stomacul gol.

CITEŞTE ŞI: STUDIU ştiinţific: Cercetătorii au descoperit ceaiul care te face mai inteligent

Deshidratează organismul

Poate că bei ceai la primele ore ale dimineții tocmai în ideea de a-ți hidrata organismul după câteva ore de somn, însă, din păcate, în realitate lucrurile se întâmplă în mod diferit. Ceaiul este un diuretic, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea apei din organism. Când te trezești, corpul este deja deshidratat și dacă vei bea apă, acest lucru va determina deshidratarea excesivă, putând duce la apariția crampelor musculare.

Comentarii: