NUTRITIE SANATATE

ATENȚIE! Când este INTERZIS să consumi ceai verde

Foto: Pinterest.com

Ceaiul verde este una din cele mai populare băuturi, după apă, fiindcă e aromat și are o mulțime de proprietăți benefice asupra organismului. Există însă cazuri când nu e recomandat.

Apreciat și consumat peste tot în lume, reduce riscul bolilor cardiovasculare, împiedică apariția cariilor, ajută la pierderea în greutate, conservă densitatea osoasă și încetinește procesul de îmbătrânire. Totuși, nutriționiștii susțin că pe lângă numeroasele beneficii, ar exista și câteva contraindicații în ceea ce privește ceaiul verde.

Nerecomandat mămicilor care alăptează

Cafeina din ceaiul verde poate trece în laptele matern, de aceea proaspetele mămici trebuie să aibă grijă să nu consume ceai seara, întrucât îi poate agita pe cei mici. Tot din cauza conţinutului de cafeină, există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului, remarcă clickpoftabuna.ro. Trebuie spus însă că efectul cafeinei din ceai este mai mic decât cel al cafeinei din cafea, datorită prezenței în ceai a taninilor și a L-teaninei, un aminoacid care induce o stare de relaxare.

Diminuează efectele chimioterapiei

Ceaiul verde nu le face bine celor care fac chimioterapie, deoarece poate reduce efectele tratamentului și gradul de absorbție a fierului din fructe și legume. S-a constatat că extractele de ceai verde, comercializate sub formă de capsule, stimulează o genă a celulelor afectate de cancer, făcându-le mai puțin receptive la medicamentele folosite pentru combaterea bolii.

Contraindicat persoanelor cu hepatită

În cazul hepatitei virale A, ceaiul verde trebuie consumat doar cu acordul și îndrumarea unui medic specialist. Persoanele care suferă de afecțiuni renale, hepatice, anxietate, ulcere, ar trebui să îl consume în cantități mici.

CITEȘTE ȘI: Marele secret a fost devoalat: Când trebuie să bei ceai verde

Dieta care-ţi poate salva viaţa: Marele secret al ceaiului verde

Scade efectul medicamentelor antihipertensive

Ceaiul verde diminuează efectele medicamentelor folosite pentru scăderea tensiunii arteriale, respectiv efectele betablocantelor. Pentru că este o sursă de vitamina K, nu este indicat nici persoanelor care urmează un tratament cu anticoagulante, nici în combinație cu aspirina.

Poate produce insomnie

Pentru că are în compoziție teină, ceaiul verde dă energie organismului, de aceea nu trebuie băut înainte de culcare. Cel mai recomandat este să îl consumi până în orele 18-19. Dacă vrei totuși să savurezi un ceai înainte de a adormi, încearcă unul relaxant, din plante – lavandă, tei, mușețel.

Comentarii: