NUTRITIE SANATATE

Cum combatem arsurile gastrice: Trucurile ce trebuie ştiute de toată lumea

Foto: Pinterest.com

Medicii fac un anunţ extrem de important. Cum combatem arsurile gastrice? Vă oferim trucurile pe care trebuie să le ştie toată lumea şi să le pună în aplicare atunci când se află în dificultate.

 

Arsurile gastrice pot să îți creeze probleme serioase mai ales dacă te afli la un drum lung sau te confrunți cu ele noaptea.

 

Dacă știi că ești predispus la a te confrunta cu această problemă este recomandat să consulți un medic de specialitate, care să îți recomande un anumit regim alimentar în urma investigațiilor clinice și să îți supravegheze evoluția.

În cazul în care te afli într-o situație ce nu îți permite să ajungi la medic din diferite motive, poți să ții cont de ponturile de mai jos atât pentru a preveni cât și pentru a calma o astfel de criză.

Ai grijă la poziția în care dormi

La primul simptom de arsură gastrică sau reflux esofagian alege să dormi pe partea stângă pentru a favoriza în acest fel o bună digestie. Acest truc este valabil și în cazul în care ai avut parte de un festin mult prea încărcat.

O altă variantă ar fi să optezi pentru a-ți menține partea superioară a corpului mai ridicată decât partea inferioară. În felul acesta vei contribui pentru ca acidul gastric să nu inunde esofagul și să ai parte de o digestie corectă.

Disciplinează-te culinar

Dacă ai observat că un anumit fel de mâncare îți face rău sau te simți inconfrotabil după ce l-ai consumat, atunci evită pe cât posibil să îl mai alegi.

De asemenea produsele precum cafeaua, citricele, alcoolul, ciocolata sau chiar cele care fermentează pot să îngreuneze digestia și astfel să îți provoace apariția arsurilor gastrice.

Nu te grăbi niciodată când mănânci și nu vorbi în timpul mesei, sunt două reguli de aur pentru a te bucura ulterior de sănătatea aparatului digestiv. Ai grijă la temperaturi deoarece și acestea pot  influenta procesul digestiv.

Ai grijă de silueta ta

Surplusul de kilograme va aduce întotdeauna probleme de sănătate astfel că daci ai câteva kilograme în plus cel mai recomandat ar fi să faci puțină mișcare astfel încât să îți ajuți organismul să funcționeze în parametri normali.

Sportul te va ajuta din toate punctele de vedere, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic. Te va ajuta să ai mai multă încredere în tine și poți să duci la bun sfârșit toate planurile.

De asemenea ai grijă la hainele pe care alegi să le porți deoarece dacă acestea sunt prea strâmte și mai porți și curea, în felul acesta vor exercita o presiune asupra abdomenului care va influența nivelul acidului gastric, anunţă RTV. Îndepărtează orice formă de stres pe cât posibil și astfel te vei bucura de sănătate timp îndelungat și ce e mai important te vei putea bucura de oamenii dragi ție.

Comentarii: