SANATATE

Avertisment pentru şoferii neglijenţi: În cât timp se elimină alcoolul din organism

Foto: Pinterest.com

Alcoolul este unul dintre flagelurile cele mai păcătoase şi periculoase din ţara noastră. În România, condusul sub influenţa alcoolului se sancţionează cu amendă, puncte de penalizare şi suspendarea permisului sau cu dosar penal.

 

Pentru o îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat amenda este de la 3.045 de lei la 7.250 de lei şi suspendarea permisului pentru 180 de zile.

 

În cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, minim 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

PERICOLELE existente în formarea obiceiurilor alimentare ale copiilor

Miturile super-alimentelor exotice

TRUCURI pentru a scăpa de senzația de foame

Probele biologice pentru stabilirea alcoolemiei se ridică la spital. Remanenţa alcoolului în sânge sau în aerul expirat depinde de fiecare persoană în parte. Consumul unui litru de bere este echivalent cu ingerarea a 50 grame alcool pur, care pentru un şofer de 70 de kg corespunde unei alcoolemii de 0,57 grame la mie.

Sfaturi utile pentru un somn liniştit: Cele mai importante trucuri

Multe femei dau vina pe bărbați atunci când NU au orgasm. Au dreptate sau nu?

Ce ”spun” picioarele tale DESPRE TINE

Medicii spun că perioada în care se atinge valoarea maximă a alcoolemiei este de până la două ore de la ultimul pahar băut. O canitate de 100 ml votcă se elimină în 3 ore, o bere de 500 ml se elimină în maxim 2 ore, un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore. La aceste intervale de timp se adaugă 30 de minute, dacă s-a băut pe nemâncate, sau 2 ore, dacă s-a mâncat înainte.

Comentarii: