SANATATE

5 moduri de gândire care te ÎMBĂTRÂNESC mai repede

Imbatranirea nu este un lucru negativ. Este o perioada tranzitorie catre intrarea cu gratie si gratitudine in anii de aur. Sunt de folos, totusi, sfaturile prin care procesul acesta se usureaza. Iar modul in care oamenii gandesc pot ajuta din acest punct de vedere.

Teoria apartine atat omului de stiinta, castigator al unui premiu Nobel, Elizabeth Blackburn, cat si psihologului Elissa Epel, si este expusa in cartea lor „Efectul telomerilor: O abordare revolutionara pentru a trai o viata mai lunga, mai sanatoasa si mai plina de tinerete” (”The Telomere Effect: A Revolutionary Approach to Living Younger, Healthier and Longer”).

Autoarele sustin ca anumite ganduri pot scurta telomerii. Este adevarat ca aceste terminatii nervoase se reduc odata cu inaintarea in varsta insa anumite moduri de gandire pot accelera procesul, notează www.countryliving.co.uk

In cartea lor Blackburn si Epel scot in evidenta 5 moduri negative de gandire care ne imbatranesc mai repede. Iatacare sunt acestea:

Ostilitatea cinică

Aceasta este o combinatie intre enervarea si neincredere in ceilalti.

„Cineva ostil nu gandeste doar Urasc sa stau la coada, ci Celalalt cumparator mi-a luat fata la rand doar ca sa-mi faca in ciuda”, a explicat Blackburn.

SURPRINZĂTOR! Ce ascund de fapt bărbaţii care poartă barbă / STUDIU

Cum arată fiica lui Steve Jobs. Motivul pentru care tatăl ei NU a vrut să o recunoască

REGIM pentru 4 SĂPTĂMÂNI pentru tratarea DEZECHILIBRULUI HORMONAL

Ea a adaugat ca oamenii care gandesc asa sunt, potrivit cercetarilor stiintifice, predispusi la boli cardiovasculare sau la afectiuni metabolice.

Foto: Pinterest.com

Pesimism

Pesimismul accelereaza imbatranirea. Cercetarile realizate de Blackburn si Epel au dezvaluit faptul ca persoanele care vad partea goala a paharului au telomerii mai scurti.

Blocarea pe anumite probleme

Adica sa te concentrezi la nesfarsit pe probleme. Si acest mod negativ de gandire scurteaza telomerii.

Suprimarea sentimentelor și a gândurilor nedorite

Ignorarea ingrijorarilor si anxientatilor cresc nivelul stresului si accelereaza imbatranirea.

Ești un părinte prea permisiv? VEZI dacă și tu faci toate acestea

Otrava din farfurie: Iată cum sunt coapte MĂSLINELE pe care le găsim în magazinele din România!

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Mintea hoinară

Este cel de-al cincilea mod negativ de gandire. Un studiu realizat de cele doua autoare a demonstrat ca exista o legatura intre o minte hoinara si telometi mai scurti.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: