SANATATE

Cum să previi albirea PREMATURĂ a părului?

De obicei o manifestare a procesului de îmbătrânire, albirea prematură a părului nu reprezintă altceva decât o problemă cosmetică. Albirea părului este cauzată de o depigmentare, de scăderea concetrației de melanină la nivelul firului de păr.

Albirea prematură a părului poate fi mai uşor prevenită decât tratată, la fel ca în cazul altor afecţiuni.

Astfel, îţi vei păstra mai mult timp sănătatea şi frumuseţea părului dacă:

  • te alimentezi corect şi consumi fructe şi legume din belşug pentru a fi sigură că organismul tău beneficiază de vitamine – inclusiv de complexul de vitamine B ce poate proveni din alimente ca ficat, lapte, drojdie – şi de minerale; morcovii, în special, au un efect extrem de benefic asupra părului.

Vitamina A asigură sănătatea scalpului, complexul de vitamine B previne căderea părului, menţine părul hidratat şi ţine sub control secreţia de sebum, proteinele îmbunătăţesc textura firului de păr.

DE CE medicamentele placebo funcţionează chiar dacă pacientul ȘTIE că i se administrează placebo

Bea ZILNIC un pahar cu suc de roşii! Află cum le poți CONSERVA pentru a-și păstra toate proprietățile

Alimentația nativilor din zodiile de APĂ. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Unii experţi susţin că acidul folic poate, chiar, inversa procesul albirii. Alimente bogate în acid folic sunt fasolele, lintea, broccoli, spanac etc.

Magneziul – poate opri procesul de albire – îl regăseşti, de asemenea, în legumele cu frunze verzi, dar şi în ananas, avocado, zmeură sau nuci.

Cuprul. Alimentele bogate în cupru sunt: fasole uscată, linte, ciuperci, seminţe de susan.

Mai mult, este indicat să îţi suplimentezi dieta cu alimente bogate în iod (pe care îl găseşti inclusiv în banane şi în fructe de mare);

  • evită hrana de tip fast-food, zahărul, făina rafinată;
  • nu fumezi şi nici nu te expui fumatului pasiv, care este la fel de nociv;
  • foloseşti produse de curăţare potrivite pentru tipul tău de păr şi nu îl agresezi folosind vopsele chimice, uscătoare de păr, articole de styling cu ingrediente nocive (înălbitori, parabeni, alcool, parfum etc.); cele mai indicate sunt cosmeticele cu ingrediente naturale sau bio, cum sunt cunoscute pe piaţa produselor de îngrijire corporală şi facială.
  • Orice exces este nociv pentru organism, aşadar nu exagera nici cu numărul spălărilor pe cap; dacă ţii cu orice preţ să îţi cureţi părul zilnic, foloseşte un şampon/săpun blând şi hidratant;
  • încerci să limitezi stresul şi anxietatea, fie prin sport, fie prin alte activităţi recreative;
  • dormi suficient; lipsa de odihnă perturbă procesele biologice în baza cărora funcţionează organismul tău (inclusiv producţia de melanină);
  • consulţi medicul şi urmezi tratament adecvat dacă te-ai îmbolnăvit, respectiv te interesezi de efectele adverse ale medicamentelor prescrise.

Kate Middleton, schimbare de look / FOTO

Poziţii în care punctul G este intens STIMULAT

Studiu vital pentru sănătate: Cum reuşim să reducem colesterolul

Apelează la trucuri!

Părul alb poate fi mascat cu pricepere în saloanele de frumuseţe, cu ajutorul vopselelor permanente sau semipermanente, prin nuanţarea doar a anumitor şuviţe, pentru a integra subtil şi estetic firele de păr grizonante sau folosind diverse alte substanţe ce nuanţează podoaba capilară.

Pentru a minimaliza cât poţi de mult aspectul sever pe care părul alb ţi-l poate oferi, apelează şi la alte mici trucuri, cum ar fi o tunsoare modernă, scurtă – printre altele şi pentru ca părul să fie mai uşor de întreţinut.

Este foarte important să ai grijă de părul tău, chiar şi dacă prezintă fire albe. Părul încărunțit tinde să fie mult mai uscat şi mai fragil ca cel pigmentat, prin urmare foloseşte produse de calitate pentru îngrijirea lui, eventual cu efect de netezire, pentru a-i conferi un aspect cât mai estetic.

Comentarii: