HOROSCOP NUTRITIE

Alimentația nativilor din zodiile de APĂ. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Aerul, apa, focul şi pământul, elementele primordiale ale vieţii, şi-au pus amprenta asupra zodiacului încă de la apariţia sa. Fiecare zodie se află sub influenţa unui element dominant, care dezvăluie aspecte nebănuite ale personalităţii, trăsăturile înăscute, stabile, care nu pot fi modelate nici prin educaţie, nici de mediul în care trăim. Aerul, apa, pământul sau focul reprezintă, în astrologie, concepte complexe, care vorbesc despre natura umană şi au funcţia de simbol. Cele patru elementele esenţiale împart semnele zodiacului câte trei în patru grupe, distribuite într-o ordine perfect echilibrată.

Apa este nivelul emoţional, universul sufletului, dorinţele, sentimentele şi dragostea.

Lumea interioară, imaginaţia, sentimentele şi emoţiile sunt termenii care descriu cel mai bine nativii cu semne de Apă, Racii, Scorpionii şi Peştii. Sunt, poate, firile cele mai introvertite ale zodiacului, deşi le place să îşi facă prieteni noi şi să fie mereu înconjuraţi de persoanele dragi. Se implică profund într-o relaţie de dragoste şi sunt familişti convinşi. Receptivi la sentimente şi emoţii, ei judecă în primul rând cu sufletul, şi abia apoi caută argumentele obiective. Sunt, categoric, romanticii zodiacului, mulţi înzestraţi cu un talent deosebit pentru artele frumoase, atraşi de călătorii şi de experienţe spirituale inedite.

Rac

Sarea celulară a Racilor este fluorura de calciu.

Toţi Racii se pot schimba de-a lungul timpului, ei fiind susceptibili la acumularea kilogramelor mai ales la maturitate. Tensiunea, anxietatea şi stresul emoţional sunt cele mai frecvente motive care duc la îmbolnăviri. Din acest motiv au tendinţa să aibă un stomac delicat şi probleme digestive. De aceea este posibil să ajungă cu uşurinţă la ulcer, litiază biliară (celebrele pietre la fiere), balonări dureroase la nivelul stomacului, hernie hiatală, greţuri şi gastrite.

Marele secret pentru o mâncare sănătoasă: Care tip de ulei e mai bun

Dieta celor 10 alimente. Cum poți scăpa de 20 de kilograme FĂRĂ să te înfometezi

Cinci semne că mănânci PREA MULT zahăr

Fiind născuţi într-un semn de apă, le cam place vinul bun şi chiar alcoolul, pe care nu le tolerează de fel. Consumul de alcool poate agrava problemele cu stomacul, şi aşa părea delicat, să ajute la acumularea kilogramelor şi să cauzeze retenţia de lichide în organism.

Dacă respectă un program alimentar ordonat, alimentaţia poate însemna pentru un nativ Rac un adevărat scut protector, mai ales când mănâncă câte puţin din fiecare: plăcintă, prăjituri, îngheţată sau bomboane. Atenţie însă că şi consumul exagerat de dulciuri îi poate duce în special spre diabet ca să nu mai amintesc ulcerul şi gastrita. Aşa că Racii au nevoie de o alimentaţie adecvată care să le menajeze sensibilitatea sistemului digestiv.

CITEȘTE ȘI: Alimentația nativilor din zodiile de AER. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Sarea Racilor este fluorura de calciu care leagă albuminele şi grăsimile din organism şi conferă elasticitate ţesuturilor de legătură din organism. Aceasta este importantă şi pentru sănătatea emailului dentar, unghiilor, oaselor şi cristalinului. Scăderea acestui mineral în organism poate duce la ulcer varicos, reduce elasticitatea ţesuturilor, duce la curbarea coloanei vertebrale şi la probleme oculare.

Fluorura de calciu se găseşte în gălbenuşul de ou, în secara nedecorticată, iaurt, sfeclă, măcrişul de baltă, peşte şi stridii. Dacă au probleme cu pielea înseamnă că au o carenţă de calciu şi atunci vor trebui să consume lapte, brânză, napi, lăptuci şi tomate care au un conţinut crescut de calciu.

CITEŞTE ŞI: Alimentația nativilor din zodiile de FOC. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Fructele şi legumele proaspete precum şi proteinele din carnea slabă sunt o necesitatea zilnică pentru Raci.

Grăsimile, dulciurile şi sarea în exces trebuie evitate. Primele două produc constipaţie, iar sarea duce la balonare. Racii trebuie să stea departe de condimente, de hrean de sosurile picante şi alimentele prăjite.

Condimentele recomandate: – pătrunjel, mărar, alge, iarba de mare.

Cele mai tari modele de unghii pentru vara 2017

Ce faci dacă te înţeapă o albină. Marea GREȘEALĂ pe care trebuie să o eviţi!

Tremuratul mâinilor e semn rău: Poţi avea boli GRAVE

Scorpion

Sarea celulară a Scorpionului este sulfatul de calciu.

Rar ori deloc veţi vedea un Scorpion urât, el întotdeauna va fi puternic, va avea un corp armonios şi proporţionat şi o excelentă putere de regenerare, de recuperare. Se spune că Scorpionul arată matur la tinereţe şi tânăr la bătrâneţe.

Un regim de viaţă sănătos este foarte important pentru el dacă vrea să-şi păstreze cât mai mult energia şi să aibă o percepţie pozitivă asupra vieţii. Când problemele îl năpădesc devin super indulgenţi cu ei înşişi dar mai ales cu alcoolul uitând să mai mănânce. Scorpionul are probleme după ce bea un păhărel în plus. Probabil Dr. Jeckill a fost Scorpion. Problemele cu alcoolul se văd mai întâi la nivelul pielii, acesta este toxic pentru organismul sau, iar pe de altă parte îi exacerbează stările emoţionale.

CITEŞTE ŞI: Alimentația nativilor din zodiile de PĂMÂNT. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Sarea celulară a Scorpionului este sulfatul de calciu care este primul ingredient implicat în vindecarea ţesuturilor ca să nu mai spun că dă rezistenţă împotriva bolilor infecţioase. Nasul, gâtul, gura, esofagul, organele reproductive şi tractul intestinal au nevoie de acest mineral pentru a funcţiona cum trebuie. Carenţa de sulfat de calciu deschide drum răcelilor, sinuzitelor cronice, erupţiilor cutanate care nu se mai vindecă şi infertilităţii.

Poziţiile erotice cu care să îţi IMPRESIONEZI noul iubit

Poziţii erotice indicate femeilor TIMIDE

Alimente bogate în sulfat de calciu şi pe care orice Scorpion ar trebui să le includă în dieta sa, sunt sparanghelul, napii, conopida, hreanul, ceapa, păstârnacul, măcrişul de baltă (năsturelul), tomate, smochine, prune, cireşe negre, nuca de cocos.

Foto: Pinterest.com

Scorpionul are nevoie de alimente bogate în calciu cum este laptele, brânza, iaurtul şi brânza de vaci.

De asemenea, trebuie să aducă în alimentaţie proteine mari, fructe şi legume proaspete precum şi pâine din cereale cu grăunţe. În mod particular, benefic pentru Scorpion este peştele şi fructele de mare, salata verde, sfecla, lăptuca, varza de bruxelles, anghinare, lintea, germeni de grâu, migdale, nuci, sucul de citrice, de fructe de pădure, de mere, de banane sau de ananas.

Scorpionul nu ar trebui să mănânce mult iar masa de seară ar trebui să fie frugală iar apa plată este cel mai bun lichid pentru ei.

Condimentele recomandate: – cele iuţi şi amare.

Transpiri excesiv? Vezi ce boală GRAVĂ ai putea avea

La ce VÂRSTĂ ar trebui să te căsătorești în funcție de zodie

Te ajută apa cu gheață să slăbești? ADEVĂR sau MIT

Peşti

Sarea celulară a Peştilor este fosfatul de fier.

Neptun, planeta care îi guvernează, acţionează mai ales asupra sistemului nervos şi în mod specific, asupra talamusului. Această mică glandă este localizată în creier şi mediază transmiterea stimulilor de la şi înspre organele de simţ – văz, auz, tactil, postural ş.a.

Nativii acestei zodii sunt atraşi de un stil de viaţă încântător, undeva la limita dintre real şi ireal şi de aceea sunt extrem de indulgenţi cu ei înşişi în ce priveşte mâncarea, băutura şi dormitul cât mai târziu posibil, spre dimineaţă dacă s-ar putea.

Dacă doresc să se bucure de o sănătate ca lumea trebuie să-şi stabilească un mode de viaţă cât mai adecvat: sculatul şi culcatul la ore fixe, un mod de alimentaţie echilibrat şi mişcare.

Sarea acestei zodii este fosfatul de fier, adică fierul cum este termenul mai uzitat. Fierul este necesar pentru producerea hemoglobinei în sânge. Hemoglobina este un element esenţial pentru celulele roşii din sânge deoarece transportă oxigenul de la plămâni la celelalte celule ale organismului. Nivelul scăzut al fierului poate duce la anemie, la scăderea tensiunii arteriale, la inflamaţii, la probleme glandulare şi la tulburări cardiace.

De ce sticlele de BERE au culori DIFERITE

Știi ce este A DOUA adolescență și LA CE VÂRSTĂ se manifestă

Care este PRIMUL SEMN de Alzheimer la o persoană tânără / STUDIU

Alimente bogate în fier care ar trebui incluse în dieta lor sunt ficatul, muşchiul de vită, carnea de miel, gălbenuşul de ou, scoicile, rinichii, cerealele cu bobul întreg, orzul, fasolea uscată, sfecla roşie, spanacul, ceapa, lăptuca, stafidele, curmalele, prunele, caisele, piersicile, grapefruitul, merele, lămâile, portocalele.

Le fac bine regimurile cu proteine mari, cu un conţinut scăzut de grăsimi şi de zahăr. Carnea slabă fiartă, de pui sau de peşte, brânza de vaci, iaurtul şi nucile sunt o excelentă sursă de proteine.

Trebuie să renunţe la consumul exagerat de sare deoarece aceasta poate duce la formarea cheagurilor de sânge. Cafeaua şi celelalte stimulente ar trebui şi ele reduse la minim.

Cum poți recunoaşte ochelarii de soare CONTRAFĂCUȚI

Efectele minune ale vaniliei: Medicament pentru mai multe boli

Ceaiurile INDICATE pe timp de caniculă

În mod special, nativii Peşti sunt extrem de sensibili la efectele alcoolului, de aceea sunt nativii din zodiac care cad cel mai uşor pradă acestui viciu.

Condimentele recomandate: – cele suculente, dulci acrișoare.

Comentarii: