NUTRITIE

Bea ZILNIC un pahar cu suc de roşii! Află cum le poți CONSERVA pentru a-și păstra toate proprietățile

 

Nu lăsaţi să treacă vara fără să preparaţi suc de rosii şi roşii în bulion! În felul acesta, veţi consuma toată iarna o variantă a salatei proaspete.

Roşiile prelucrate termic conţin o cantitate mare de licopen, un antioxidant cu efect dovedit împotriva cancerului.

Consumaţi roşii din belşug în plin sezon! 100 de grame au doar 18 kilocalorii şi reprezintă un remineralizant ideal. Alegeţi roşiile de gradină, crescute fară îngrăşaminte de sinteză. Acestea merită să fie conservate şi pentru iarnă. Rosiile cherry, spre exemplu, pot fi perfect congelate.

Roșiile uscate

Pot fi de asemenea uscate şi devin astfel delicatese. În ceea ce privește modalitatea de preparare, sfaturile nutriționiștilor sunt extrem de simple: “treceți-le printr-o baie de aburi care accelerează într-un fel pătrunderea un cantităţi mai mari de apă, după care se aşezați-le într-un loc umbros, cu o temperatură relativ constantă”.

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Ulterior, le puteţi consuma “prin revitalizarea cu ajutorul apei, procedeu prin care îşi capată forma”. De asemenea, conţinutul în nutrienţi se dizolvă în apa pe care o absorb.

Foto: Instagram.com

Roşiile uscate pot fi conservate şi în ulei de masline. Masa grasă stimulează absorbţia licopenului, substanţa activă din roşii. {i potenţează capacitatea acestuia de prevenire a cancerelor. Studii au dovedit că persoanele care consumă cantităţi constante de licopen îşi reduc riscul cancerului de prostată şi de sân.

Sucul de roșii

“Sucul de roşii are avantajul că el concentrează o cantitate mai mare de antioxidanţi chiar decât roşia în sine, s-a constatat acest lucru” spun nutriţioniști.

Ce să NU îi spui niciodată celei mai bune PRIETENE

Cum să porți SANDALELE în vara aceasta /GALERIE FOTO

Zodiile care NU sunt făcute pentru căsătorie

Aşadar, faceţi suc de rosii şi consumaţi-l din abundenţă iarna. Se fierbe cu 0,5 % sare. Dar în coajă se găseşte cea mai mare cantitate de licopen. De obicei, aceasta se înlătură în timpul preparării sucului de roşii. De aceea, conservaţi şi roşii întregi în bulion. Sau tăiaţi-le în cuburi mici şi conservaţi-le în suc de roşii. Folosiţi-le în orice mâncare gătită!

“Spre deosebire de un preparat care are la bază ulei şi alte rântaşuri, diferenţa este foarte mare în ceea ce priveşte valoarea calorică finală. Sucul de roşii are o valoare calorică extrem de redusă în timp ce uleiul aduce sute de kilocalorii” ne atrag atenția nutriţioniștii.

Foto: Instagram.com

Iarna, aceste preparate sunt de preferat roşiilor proaspete de seră.

Ce lanț de hipermarketuri din România își deschide linie de FASHION PREMIUM

Preparate cu QUINOA care te ajută la slăbit

Alimentele din frigiderul tău pe care nutriţioniştii îți recomandă să le ARUNCI imediat!

“Chiar dacă am putea să cumpărăm din supermarket din export nu se compară cu o roşie crescută natural, stată sub soare ceea ce înseamnă că acumulează o cantitate mult mai mare de nutrienţi“ adaugă nutriţionistul. Un pahar pe zi este suficient pentru un adult.

Comentarii: