HOROSCOP NUTRITIE

Alimentația nativilor din zodiile de PĂMÂNT. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Aerul, apa, focul şi pământul, elementele primordiale ale vieţii, şi-au pus amprenta asupra zodiacului încă de la apariţia sa. Fiecare zodie se află sub influenţa unui element dominant, care dezvăluie aspecte nebănuite ale personalităţii, trăsăturile înăscute, stabile, care nu pot fi modelate nici prin educaţie, nici de mediul în care trăim. Aerul, apa, pământul sau focul reprezintă, în astrologie, concepte complexe, care vorbesc despre natura umană şi au funcţia de simbol. Cele patru elementele esenţiale împart semnele zodiacului câte trei în patru grupe, distribuite într-o ordine perfect echilibrată.

Pământul simbolizează nivelul concret, cotidianul, aspectele materiale ale vieţii.

Taurul, Fecioara şi Capricornul sunt zodii de Pământ, plasate întotdeauna după semnel de Foc pe roata zodiacului. Pământul vorbeşte despre universul fizic, palpabil, despre rădăcini, familie şi cămin. Semnele de Pământ sunt stabile, echilibrate, raţionale şi responsabile. Uneori, însă, pot fi şi obtuze sau prea încăpăţânate. Cele trei zodii sunt interesate de aspectele materiale ale vieţii, de confort, bogăţie, de bunăstarea familiei. Sunt atrase de ştiinţele exacte şi de domeniul financiar-contabil. Foarte buni organizatori, nativii cu semn de Pământ sunt angajaţii model, muncitori şi tenace. Cei mai mulţi ajung la o situaţie materială foarte bună încă din tinereţe.

Alimentația nativilor din zodiile de AER. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Alimentația nativilor din zodiile de APĂ. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Alimentația nativilor din zodiile de FOC. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Taurul

Sarea celulară este sulfatul de sodiu. Mai puţini ştiu că Taurii sunt vulnerabili în special la răceli, traheite, dureri de gât, laringite, probleme cu amigdalele, umflarea tiroidei şi paratiroidelor, rigiditate şi cam toate problemele care pot afecta gâtul. O particularitate a îmbolnăvirilor o constituie tiroida care poate cauza fie grave probleme de sănătate, fie probleme cu greutatea.

De ce sticlele de BERE au culori DIFERITE

Știi ce este A DOUA adolescență și LA CE VÂRSTĂ se manifestă

Care este PRIMUL SEMN de Alzheimer la o persoană tânără / STUDIU

Venus, guvernatoarea semnului poate induce îmbolnăviri ale paratiroidelor care controlează nivelul calciului din organism, dar şi ale rinichilor şi a regiunii lombare.

Aşa se face că este foarte important ca nativii semnului să aibă o dietă săracă în făinoase, grăsimi şi dulciuri deoarece majoritatea Taurilor duc o adevărată luptă împotriva acumulării kilogramelor. Au tendinţa de a consuma alimente bogate în grăsimi, să fie leneşi şi indolenţi şi să evite mişcarea. Să nu ne mirăm că au probleme cu pleoape umflate sau că gâfâie. De aceea, mişcarea moderată şi alimentaţia adecvată trebuie să fie primordială pentru un Taur.

Sarea semnului este sulfatul de sodiu, un mineral care controlează volumul apei în organism. Este prezentă în ficat, pancreas şi hormonii suprarenalei. Dereglarea echilibrului acestui mineral pot cauza retenţia de apă în organism şi în concluzie ţesuturile se umflă, mărirea în volum a glandei tiroide.

Ce impact au MESAJELE cu caracter sexual asupra relaţiei

Te trezești vorbind singur? Ce spun specialiștii despre asta

Alimentele care conţin acest mineral sunt sparanghelul, sfecla, conopida, hreanul, spanacul, castraveţii, ceapa, dovleacul, nucile verzi şi merişorul. Ţelina vă ajută să eliminaţi toxinele din organism după o perioadă de abuz alimentar. Este recomandat să beţi cât mai multă apă. Cu cât beţi mai multă apă cu atât eliminaţi mai repede deşeurile toxice din organism.

Carbohidraţii au darul de a se depune în corpul unui nativ Taur şi de aceea trebuie evitaţi. Un organism prea încărcat şi o alimentaţie bogată pot duce la disfuncţionalităţi organice. Pentru a menţine tiroida în limite normale, Taurii ar trebui să consume cât mai multe alimente bogate în iod, cum sunt peştele, algele şi produsele marine.

Alte alimente recomandate sunt ouăle, ficatul de pui şi de vită, fasolea, germenii de grâu, fructele proaspete şi salatele verzi.

Condimentele recomandate: cimbru şi nucşoară.

Zbori des cu avionul? Iată ce poţi păţi / VIDEO

Fructoza, mult mai sănătoasă decât zahărul ”de masă” / STUDIU

Ținute de vară care arată PERFECT, indiferent de siluetă

Fecioară

Sarea celulară a Fecioarelor este sulfatul de potasiu.

Nativii acestui semn pot, literar vorbind, să fie grijulii cu sănătatea lor. Când lucrurile ameninţă să o ia razna sau aud de vreo boală ori de vreo epidemie, au tendinţa să se gândească automat la ei şi din acel moment problema se reflectă instantaneu prin indispoziţii, de regulă, intestinale.

Fecioarele au un sistem digestiv iritabil şi suferă de indigestie, de dureri provocate de flatulenţă, ulcere, disfuncţii hepatice, colite şi bineînţeles, colon iritabil şi de aceea sunt foarte atente cu sănătatea lor şi de multe ori, tind să devină ipohondre.

Fiind sub stăpânirea lui Mercur care controlează creierul şi sistemul nervos, acesta controlează şi legăturile dintre mental şi funcţiile fiziologice ale organismului, ca să nu mai spun că Fecioarele,datorită tensiunii interioare au un sistem digestiv atât de senzitiv. De asemenea pot face uşor intoxicaţii medicamentoase şi din acest motiv orice tratament trebuie luat sub atenta supraveghere a medicului.

Un regim de viaţă adecvat este esenţial pentru o stare de sănătate bună şi pentru energia interioară. Altfel spus, mâncarea nu trebuie să fie nici prea piperată, nici prea condimentată şi nici agrementată cu sosuri din abundenţă.

De ce NU este recomandat să ții parfumul în baie

Cauzele surprinzătoare ale problemelor de memorie

Mituri despre celulită și cum poți de scăpa de ea

Sarea celulară a Fecioarelor este sulfatul de potasiu care reglează uleiurile şi grăsimile din organism, duce oxigenul la celule şi este esenţială pentru contracţia musculară.

Datorită sulfatului de potasiu porii din piele sunt neastupaţi şi se aerisesc cum trebuie. Dacă suferim de o carenţă de sulfat de potasiu apare mătreaţa, ecezemele, acneea şi pielea se usucă descuamându-se iar părul se usucă şi el şi se despică. Carenţa de sulfat de potasiu mai poate conduce la constipaţie, la scăderea calităţii sistemului imunitar şi la oboseală extremă.

Alimentele cu un crescut conţinut de sulfat de potasiu de care au nevoie Fecioarele sunt legumele cu frunze verzi – andive, cicoare, lăptuca, salata verde, grâu nedecorticat , pâine cu un conţinut bogat de cereale, ulei din germeni de grâu, ovăz, migdale, brânză, portocale, banane, lămâi, carne slabă şi miel.

Alimentele care pot fi uşor de digerat sunt turta din mălai, iaurtul, orezul brun, ouăle, brânza de ţară (proaspătă). Pepenele roşu, merele, perele şi papaya sunt poate cele mai bune fruncte pentru Fecioară iar sucul de lămâie poate atenua predispoziţia spre erupţiile cutanate şi spre mătreaţă.

Ar trebui să înlocuiască zahărul cu mierea şi să bea ceaiuri din plante digestive. Deşi le place ciocolata, le-aş sfătui pe Fecioare să nici nu se gândească la aşa ceva.

Condimentele recomandate: – frunzele de ţelină.

Care este avantajul bărbaților mai scunzi?

Ce trebuie să mănânci ca să arăți precum Kim Kardashian?

Lucrurile pe care bărbații NU le spun femeilor

Capricorn

Sarea celulară a Capricornului este fosfatul de calciu.

Sănătatea Capricornului tinde să devină tot mai bună pe măsură ce înaintează în vârstă. Alături de Leu şi de Săgetător, Capricornul este recunoscut pentru longevitatea sa. Oasele lor însă, mai cu seamă, articulaţiile şi genunchii, sunt vulnerabile în faţa reumatismului, artritei, nevralgiilor şi problemelor ortopedice.

Au tendinţa să mănânce o singură dată pe zi şi atunci când o fac, mănâncă mult şi de aici problemele de indigestie. Ar trebui să fie atent la alimentele condimentate care le creează probleme intestinale.

Logic, sarea Capricornului este fosfatul de calciu care este un mineral deosebit de important pentru oase. Carenţa de fosfat de calciu duce la friabilitatea acestora şi implicit la rahitism, la încovoierea coloanei vertebrale, la elasticitatea oaselor, probleme cu dantura, dureri ale articulaţiilor.

De ce poartă Regina Elisabeta geanta pe partea stângă. Cine a dezvăluit SECRETUL

Veste imensă pentru toată lumea: Alimentele care DISTRUG cancerul

MINCIUNILE pe care le spui zilnic

Deci, un regim bazat pe proteine mari şi calciu este mai mult decât necesar pentru un Capricorn pentru a asigura sănătatea articulaţiilor, danturii şi a pielii. Marea problemă a acestor nativi este alcoolul.

Alimente bogate în fosfat de calciu sunt: portocala, lămâia, smochinele, ţelina, varza, napul, frunzele de păpădie, spanacul, broccoli, porumbul, mazărea, cartofii, nucile, migdalele, cereale nedecorticate, orzul şi orezul brun. Este bine să mănânce şi salată verde, fructe şi legume proaspete, carne slabă, peşte, ouă, pâinea cu grăunţe.

Pentru că au nevoie de calciu mai mult decât celelalte semne trebuie să consume şi brânză, unt şi iaurt. Capricornul trebuie să aibă o dietă variată şi să nu se fixeze doar asupra unui aliment cum au tendinţa.

Cum să-ți schimbi alimentaţia, pentru a-ți ține sub control hipertensiunea

Băuturile care te ajută să te menţii: Miracol pentru sănătate

Și ”leneșele” pot să slăbească! TRUCURILE care te pot apropia de silueta mult visată

Consumul de ciocolată şi de dulciuri este nociv pentru pielea sa.

Condimentele recomandate: – nucşoara, mărar, pătrunjel, tarhon, ţelină ş.a.

Comentarii: