HOROSCOP NUTRITIE

Alimentația nativilor din zodiile de FOC. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Aerul, apa, focul şi pământul, elementele primordiale ale vieţii, şi-au pus amprenta asupra zodiacului încă de la apariţia sa. Fiecare zodie se află sub influenţa unui element dominant, care dezvăluie aspecte nebănuite ale personalităţii, trăsăturile înăscute, stabile, care nu pot fi modelate nici prin educaţie, nici de mediul în care trăim. Aerul, apa, pământul sau focul reprezintă, în astrologie, concepte complexe, care vorbesc despre natura umană şi au funcţia de simbol. Cele patru elementele esenţiale împart semnele zodiacului câte trei în patru grupe, distribuite într-o ordine perfect echilibrată.

Focul este nivelul energetic, acţiunea, determinarea, lupta şi câştigul.

Nu întâmplător, prima zodie, cea care anunţă primăvara şi începutul unui nou ciclu de viaţă, este un semn de Foc. Alături de Berbec, în triada de Foc, stau Leul şi Săgetătorul. Elementul care le caracterizează reprezintă un spirit revoluţionar, o mare încredere în sine, entuziasm şi sinceritate debordantă. Zodiile de Foc sunt zodii de acţiune, impetuoase, dinamice, impulsive. Răspândesc energie şi au nevoie de libertate pentru a acţiona. Se dedică trup şi suflet planurilor pe care le urmăresc şi mulţi dintre nativi ajung în poziţii de lider. Dar, forţa cu care sunt înzestrate poate accentua uneori trăsături mai puţin lăudabile precum egoismul, infatuarea sau nevoia de a fi admirat.

Alimentația nativilor din zodiile de AER. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Alimentația nativilor din zodiile de APĂ. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Alimentația nativilor din zodiile de PĂMÂNT. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Berbec

Sarea celulară a Berbecilor este fosfatul de potasiu. Acest mineral ajută la formarea celulelor creierului şi la replicarea celulelor hepatice. Nativii Berbeci uzual folosesc foarte multă energie de aceea ei se confruntă cu carenţa de fosfat de potasiu şi de aceea trebuie să găsească o modalitate ca a-l aduce în organism. Scăderea cantităţii de fosfat de potasiu poate duce la depresii serioase.

Care sunt CELE MAI SĂNĂTOASE cereale pentru micul dejun?

Asta e dieta minune: Slăbeşti 3,5 kilograme pe săptămână

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Alimente bogate în acest mineral şi de aceea, un beneficiu pentru Berbeci ar fi să le introducă în alimentaţie cât mai repede: roşii, fasole de orice fel, orez brun, linte, nuci, măsline, ceapă, lăptuci, conopidă, castraveţi, spanac, broccoli, varza de Bruxelles, carne de viţel, peşte spadă, plătică, smochine, banane, caise deshidratate, dovleac. Dar o alimentaţie sănătoasă nu poate exista fără lapte care este bun pentru dinţi şi pentru oase.

Berbecilor cu un puternic marcaj de Foc iubesc alimentele reci, sleite şi grele sau mâncărurile abia încălzite. Berbecii care au o slabă reprezentare a elementului Foc în hartă au probleme de regulă, cu digestia şi manifestă preferinţă pentru alimentele fierbinţi, uşoare şi foarte aromatizate, lichide. Ocolesc alimentele reci.

Carenţa de fosfat de potasiu poate duce la depresie. Alimente bogate în acest mineral şi benefic tuturor semnelor de Foc, care ar trebui incluse în alimentaţia lor ar fi roşiile, fasolea, orezul brun, lintea, nucile, măslinele, ceapa, lăptuca, conopida, castraveţii, spanacul, broccoli, smochinele, bananele, caise deshidratate, dovleacul, cereale, napi, lămâi, în general, rădăcinoase.

Lucrurile ENERVANTE pe care le face când e în pat cu tine

DIY/ Trucuri de frumusețe pentru un TEN PERFECT

Cum să-ți păstrezi calmul, indiferent de provocări

O dietă sănătoasă trebuie să mai includă lapte care este bun pentru dinţi şi oase. Trebuie să evite mâncărurile foarte picante, lactatele şi carnea roşie. Plantele care îi fac bine sunt muşeţelul, roiniţa, gura lupului şi valeriană.

Când elementul Foc este destul de slab reprezentat, sarea şi băuturile spirtoase sunt doi inamici redutabili ai Berbecului şi care ar trebui evitate.

Prea multă sare afectează oasele şi arterele, băuturile alcoolice irită şi fac rinichii să lucreze anapoda. Trebuie să bea lichide din abundenţă şi să înveţe să se relaxeze. Îi fac bine stimulentele ca piperul, muştarul, cuişoarele, scorţişoara, ghimbirul, usturoiul.

Creierul şi nervii au nevoie de alimente ca germenii de grâu, de ovăz şi de orz. Pentru proteine – peşte, puţin sau deloc carne slabă pentru a le ţine temperamentul în frâu. Mâncaţi din plin salate proaspete în special lăptuci, roşii şi spanac, beţi sucuri din amestec de germeni de grâu încolţit, struguri şi mere, pentru controla tendinţa spre aciditate corespunzător cu hiperactivitatea metabolică. Acizii din ţesuturi contribuie la contractilitatea fibrei musculare, dar pot da şi spasme şi dureri. Pentru a contracara pierderea de potasiu, acordaţi mai multă atenţie fructelor şi legumelor proaspete. Beţi apă cât mai multă pentru a elimina toxinele.

Cum să fii mai ÎNDRĂZNEAȚĂ în dormitor. Pune-ți în practică fanteziile erotice

SECRETELE oamenilor care arată mai TINERI decât sunt în realitate

Care sunt zodiile care trec UȘOR peste o despărţire

Trebuie evitate condimentele grele.

Sarea şi băuturile alcoolice sunt doi inamici redutabili ai Berbecilor şi deci trebuie evitate. Prea multă sare afectează oasele şi arterele, iar băuturile alcoolice stimulează peste măsură reacţia negativă a rinichilor. Trebuie să bea apă cât mai multă – 6 pahare pe zi şi să înveţe să se relaxeze.

Condimentele recomandate: – mărar, nucşoară, condimente cu gust arzător.

13 moduri prin care poţi SPARGE GHEAȚA într-o conversaţie

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Ţara care vrea INTERZICEREA shaormei. Vezi de ce

Leu

Sarea celulară a Leilor este fosfatul de magneziu.

Leii au o constituţie robustă, un trunchi suplu şi o bună coordonare a mişcărilor, poate nu întâmplător se numără printre cei mai buni dansatori şi atleţi. Adesea fac acest lucru din greu şi de aceea suferă de pe urma tensiunilor şi suprasolicitărilor nervoase.

Partea superioară a trunchiului este cea care oboseşte mai uşor. Apoi, ei sunt predispuşi frecvent la dureri şi presiune în zona inimii. Când inima unui Leu tresare brusc aceasta va percepe spasmul la nivelul gâtului, mai precis a cefei. De asemenea, adesea, au senzaţia că îşi simt inima pulsând undeva la tâmple. De notat că Leii sunt remarcabili prin longevitatea lor.
Leul este guvernat de Soare şi de aceea asociat întotdeauna cu inima, spatele sau coloana vertebrală.

Cum să îți pregătești pielea pentru plajă. Motode simple și eficiente

Înregistrarea secretă cu prinţesa Diana: Acum s-a aflat adevărul!

Reţeta miraculoasă care te scapă de grăsimi şi toxine

Acesta mai influenţează activitatea splinei şi menţinerea tonusului şi vitalităţii organismului. Semnul Leului este caracterizat prin creştere, vitalitate şi o sănătate de fier. Conform acestei reguli, Leii duc o viaţă sănătoasă, dar trebuie să înveţe să o lase mai moale după 40 de ani deoarece riscă să facă un atac de cord.

Şi pentru că se bucură de o viaţă sănătoasă ei şi mănâncă în conformitate cu aceste percepte. Le place mâncarea bogată şi variată şi un vin bun mai ales că dau dovadă la tinerele de un stomac pe măsură, o bună circulaţie a sângelui şi se păstrează în formă datorită energiei şi faptului că sunt persoane extrem de active. În altă ordine de idei, odată cu vârsta ei trebuie să înveţe să aibă un mode de alimentaţie adecvat şi să renunţe la grăsimi, prăjeli ş.a.

Sarea Leilor este fosfatul de magneziu, sare care menţine buna funcţionare a nervilor motori şi, de asemenea, este necesară în formarea structurii osoase a scheletului. Fosfatul de magneziu ajută şi la formarea albuminei din sânge şi menţine fluiditatea acestuia, precum şi la activarea enzimelor digestive.

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

Ce ne transmit PICIOARELE despre sănătatea noastră?

Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

Alimentele care conţin fosfat de magneziu sunt germenii de grâu şi produsele din secară, migdalele, alunele, seminţele de floarea soarelui, smochinele, lămâile, merele, piersicile, nuca de cocos, orezul, algele şi produsele marine, sfecla roşie, sparanghelul, salata de lăptuci şi gălbenuşul de ou.

Foto: Pinterest.com

Alimentele care ajută circulaţia sângelui şi la formarea elementelor figurate din sânge sunt carnea de vită, de mile şi de pui, ficatul, fructele proaspete, salata verde, brânza, laptele integral şi iaurtul.

Pentru fierul care îl conţin alimente ca spanac, stafide şi curmale sunt recomandate cu căldură Leilor. Prunele, perele şi portocalele pot ajuta inima să lucreze.

Condimentele recomandate: – şofranul, rozmarinul, menta, dafinul.

Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Sex la telefon? JOCURI erotice care îţi vor condimenta relaţia

Săgetător

Sarea celulară a Săgetătorilui este siliciul.

Guvernatorul semnului este Jupiter cel care stăpâneşte şi ficatul care în cazul Săgetătorilor este foarte solicitat, ca să nu mai spun de abuzul de alcool. Iată măcar un motiv pentru care nativii sunt predispuşi la hepatită, ciroză sau cancer al ficatului.

Alimentaţia este şi ea foarte importantă pentru Săgetător. Un mod de alimentaţie încărcat cu grăsimi, prăjeli şi alcool obligă ficatul să reacţioneze şi de aceea este foarte greu pentru Săgetători să păstreze constant nivelul propriei energii.

Sarea Săgetătorilor este siliciul, mineral care întăreşte sistemul nervos, menţine sănătatea ţesuturilor conjunctive de legătură din creier şi previne amorţeala degetelor, a picioarelor, gambelor şi tălpilor. Carenţa de siliciu se poate observa la nivelul scalpului, păr lins, lânos, fără strălucire şi rar, pielea mată, retracţia dureroasă a gingiilor, apariţia urdorilor ş.a.

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Ce să NU îi spui niciodată celei mai bune PRIETENE

Cum să porți SANDALELE în vara aceasta /GALERIE FOTO

Cele mai sigure surse de siliciu sunt coaja fructelor şi a vegetalelor, salatele naturale, piperul verde, smochinele, prunele uscate, căpşunele, fructele de pădure, perele, merele, cartofii, ovăzul, tărâţele, cerealele şi gălbenuşul de ou.

Foto: Pinterest.com

Să evite pe cât posibil grăsimile, îngheţata, untul, dulciurile şi ciocolata. Devin cu mare uşurinţă dependenţi de alcool şi acest viciu vizează nu doar ficatul şi pielea care îmbătrâneşte înainte de vreme.

Săgetătorul ar trebui să ţină un regim bogat în proteine mari, care să conţină carne de pui şi de peşte, fiartă sau făcută la grătar, multe legume proaspete – varză de bruxelles, sfeclă roşie, tomate, sparanghel, şi fructe – prune, cireşe, portocale şi lămâi, ouă, lapte degresat, iaurt, orez brun şi cereale.

INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul

Soluţia pentru o dantură perfectă: Cea mai ieftină metodă de albire a dinţilor

Amanta PERFECTĂ. Cum trebuie să arate femeia cu care bărbaţii şi-ar înşela nevasta

Trebuie să bea multă apă plată şi pe lângă cele trei mese obişnuite să mai ia şi 3 – 4 gustări.

Condimentele recomandate: – ţelina şi dafinul, anasonul, scorţişoara.

Comentarii: