NUTRITIE

Cinci semne că mănânci PREA MULT zahăr

Una dintre problemele majore cu care ne confruntăm cu toții în prezent, în materie de alimentație, este consumul excesiv de zahăr. Pentru că zahărul este ascuns în mai toate alimentele, nu numai în dulciuri, este destul de greu să ne dăm seama cât zahăr consumăm zilnic. Vezi cum îți poți da seama dacă și tu mănânci prea mult zahăr!

Specialiștii recomandă un consum de maxim 3-4 lingurițe de zahăr pe zi. Dar, având în vedere că în prezent foarte multe alimente conțin zahăr, inclusiv unele sortimente de pâine, și chiar și mezelurile, ajungem să consumăm chiar și de cinci ori mai mult zahăr, într-o singură zi, decât cantitatea recomandată.

Dacă vrei să te ferești de zahărul ascuns încearcă să renunți la alimentele procesate și să îți bazezi dieta pe cât mai multe fructe și legume proaspete, dar și pe proteine de calitate.

Consecinţele GRAVE ale lipsei fierului din organism: Ce boli rişti

Ai APLICAȚIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

Totodată, mâncarea gătită acasă este o alegere mult mai sănătoasă decât mâncarea gata preparată, cumpărată, pentru simplul fapt că știi exact ce ingrediente conține.

Foto: Pinterest.com

Așadar, încearcă să îți reduci consumul de zahăr optând pentru alimente cât mai naturale, evitând băuturile dulci, căutând alternative naturale ale zahărului și limitându-ți consumul de dulciuri. Vei remarca rapid că starea ta generală de sănătate se va îmbunătăți considerabil, dacă vei reuși să faci asta.

Totuși, dacă renunți brusc la zahăr, există posibilitatea ca în primele 2-3 zile să experimentezi stări de amețeală și să te simți slăbită. Nu degeaba zahărul este considerat a fi un fel de drog, iar atunci când renunți brusc la el, după o lungă dependență, organismul reacționează exact ca în cazul oricărui alt drog, iar starea de sevraj își face apariția.

Mersul pe tocuri: TRUCURI pentru a păși CORECT și ELEGANT!

Cum sa alegi sosul în funcție de FORMA PASTELOR

TERAPIA cu APĂ, unul dintre secretele medicinei tradiționale japoneze. Cum funcționează

Iată care sunt semnele potrivit cărora consumi foarte mult zahăr:

  • eşti mereu obosit
  • îţi este mereu foame
  • mergi des la toaletă
  • nu te poţi concentra
  • te confrunţi des cu infecţii

Comentarii: