SANATATE

Obiceiurile proaste care pot deveni fatale: Greşelile care favorizează apariţia cancerului

Foto: Pinterest.com

Cancerul e o boală groaznică de care cu greutate putem scăpa fără să plătim cu propria viaţă. Deşi nu ne dăm seama, în fiecare zi facem greşeli mari care ne apropie şi mai repede de crunta maladie. Obiceiurile proaste pe care le facem fără să ne dăm seama pot deveni fatale. Sunt greşeli grave care favorizează apariţia cancerului.

 

O alimentație nesănătoasă, insomnii, mâncarea procesată sunt doar câteva din cauzele care duc la apariția cancerului. Sunt însă și unele greșeli pe care le facem zilnic și care au același rezultat.

Iată câteva dintre acestea:

De ce bărbații sunt atrași de femeile MATURE

40 de ani? Cum să îți schimbi rutina zilnică pentru a rămâne în formă

1. Supradoza de suplimente. În special e vorba de vitamina E. Această e un antioxidant recunoscut şi previne cancerul la plămâni. Însă, nu e suficient cunoscut faptul că, în cantităţi mari, poate fi un anti-oxidant, afectează (otrăvesc) ADN-ul şi poate duce la cancer.

Propriul scris dezvăluie bolile de care suferi. Analizează-l și tu!

De ce ne este greu să reținem NUMELE persoanelor cunoscute RECENT

2. Nu mănânci în fiecare zi la aceeaşi oră. Organismul are nevoie de rutină şi are nevoie de combustibil la momentul potrivit. Când îl cere, trebuie să fie deja acolo. Mâncând la ore diferite, organismul e stresat şi eliberează hormoni de stres, mai ales cortizol, conform Antena 3. Acest lucru duce la creşterea insulinei, la inflamaţii şi la cancer.

De ce este bine să pui leuştean în ciorbă?

LEGUMA COMPLETĂ care ajută la dietă, reglează sistemul hormonal şi aduce strălucire pielii

3. Nu foloseşti regulat aţa dentară. Ultimele cercetări arată că igienă proastă a gingiei poate duce la tot felul de tipuri de cancer, inclusiv cancerul la sân.

4. Nu dormi suficient. Studiile arată că oamenii care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte riscă să facă polipi pe colon, care cresc riscul de cancer cu 50%.

5. Mănânci prea multe alimente sărace în calorii. Nu e vorba de alimentele naturale, ci de cele sintetizate.

Comentarii: