SANATATE

Asta e dilema verii: Lista fructelor sănătoase pe care trebuie să le consumi în anotimpul cald

Foto: Pinterest.com

Asta e dilema verii. Ce fructe trebuie să consumăm pentru a nu avea probleme cu sănătatea. Îţi oferim o analiză completă a fructelor care nu trebuie să lipsească de pe masa ta în această vară.

 

În timp ce unele persoane abia așteaptă sezonul cald pentru a se înfrupta din miezul zemos al pepenelui verde, alții preferă dulceața cu gust de miere a pepenului galben. Însă, care din ei este mai sănătos?

Alimentația nativilor din zodiile de AER. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Alimentația nativilor din zodiile de APĂ. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Pepenii, indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, sunt o sursă naturală de lichide, fiind formați în proporție de 92% apă, și pot fi consumați atunci când îți este sete, deoarece sucul lor are numeroase substanțe nutritive.

Care sunt CELE MAI SĂNĂTOASE cereale pentru micul dejun?

Asta e dieta minune: Slăbeşti 3,5 kilograme pe săptămână

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Pepenele verde

Pepenele verde este mai zemos decât cel galben. În plus, sucul acestuia este bogat în vitaminele A, B6 și C. În plus, culoare roșie a miezului este dată de licopen, un antioxidant care protejează sistemul cardiovascular, conform clickpoftabuna.ro. În plus, spre deosebire de alte legume bogate în licopen, pepeneii nu trebui gătiți, așadar organismul va asimila întreaga cantitate de licopen. 400 de grame de miez de pepene roșu conține aproximativ 20 de miligrame de licopen, care, pe lângă faptul că protejează inima, întăresc oasele și previne apariția celulelor canceroase.

Lucrurile ENERVANTE pe care le face când e în pat cu tine

DIY/ Trucuri de frumusețe pentru un TEN PERFECT

Cum să-ți păstrezi calmul, indiferent de provocări

Pepenii verzi mai conțin și citrulină, un aminoacid, care este transformat de organism în arginină, un alt aminoacid  esențial organismului. Citrulina și arginina îmbunătățesc circulația sângelui și protejează vasele de sânge.

Cum să fii mai ÎNDRĂZNEAȚĂ în dormitor. Pune-ți în practică fanteziile erotice

SECRETELE oamenilor care arată mai TINERI decât sunt în realitate

Care sunt zodiile care trec UȘOR peste o despărţire

Pepenii galbeni

Deși nu sunt atât de consumați precum cei verzi, pepenii galbeni sunt mai dulci, mai ales dacă sunt bine copți. Printre vitaminele care se găsesc în pepenii galbeni se numără A, C și anumite vitamine din grupul B. Fructul este bogat și în substanțe minerale, cum este magneziu, fier, potasiu, fosfor și calciu. Împreună ele întăresc sistemul imunitar și-l ajută să combată virușii și bacteriile.

Comentarii: