NUTRITIE

Marele secret a fost devoalat: Când trebuie să bei ceai verde

Foto: Pinterest.com

Marele secret a fost devoalat de specialişti. Când trebuie consumat ceaiul verde? Îţi spunem noi totul. Ceaiul verde a devenit o băutură foarte populară în rândul femeilor.

 

Sănătos și cunoscut pentru efectele pe care le are în procesul de pierdere în greutate, ceaiul verde stimulează creierul și îmbunătățește funcțiile principalelor organe. Dar te poți bucura de toate beneficiile pe care le are asupra sănătății numai atunci când îl bei la timpul potrivit.

 

Înainte de micul dejun

Ceaiul verde conține cofeină, la fel ca toate băuturile pe bază de cafea. Dar cafeaua nu poate fi băută pe stomacul gol dimineața, pentru că provoacă deshidratarea. Ea este recomandată numai după ce bei o ceașcă de ceai verde, pentru ca proprietățile pe care le deține să fie absorbite de organism mult mai repede. În plus, ceaiul verde acționează ca un stimul energic.

Cu două ore înainte de culcare

Dacă ai inclus ceaiul verde în dietă ca să accelerezi procesul de pierdere în greutate, poți bea o cană de ceai cu două ore înainte de culcare. Dar dacă intenția ta nu este să slăbești ci consideri ceaiul doza zilnică de sănătate, nu ar trebui să-l bei seara.

Cu o oră și jumătate înainte de antrenamentul fizic

Nu este nicio problemă dacă bei o ceașcă de ceai verde cu o oră și jumătate înainte de a începe exercițiile fizice. Făcând acest lucru, antioxidanții și mineralele prezenți în băutură îți oferă mai multă rezistență și energie pentru a rezista întreaga zi.

Cu o oră înainte de mesele principale

Să bei ceai, de orice fel, imediat ce ai terminat de mâncat este nesănătos. Tanina și cafeina, compuși prezenți în ceaiul verde, afectează procesul de absorbție a substanțelor nutritive. Așadar, bea ceaiul înainte de a mânca.

Ceaiul verde este sursă de flavonoide și tanine, așadar consumul lui în exces nu este recomandat, conform RTV. Sunt suficiente 2-3 cești pe zi. Încearcă să bei mai multă apă, chiar și în timp ce îți bei ceaiul. În plus, plicul de ceai se folosește o singură dată – poate crește riscul de infecții.

Comentarii: