NUTRITIE

Secretul pe care nu-l ştiai: De ce nu ai voie să pui miere în ceaiul fierbinte

Foto: Pinterest.com

La asta nu te-ai fi gândit niciodată. E secretul pe care abia acum l-au scos la iveală specialiştii. Nu e bine să pui miere în ceaiul fierbinte. Asa-numitele bacterii de fermentatie lactica, pe care legasim in lactatele fermentate, sunt din abundenta si in… stup.

De aceea, mierea, pastura, laptisorul de matca, polenul si iaurtul merg… minunat impreuna. Imunitatea primeste un sprijin important, iar sistemul digestiv beneficiaza de protectie mijlocita de unii dintre cei mai usor de absorbit nutrienti.  Alimentele inalt biodisponibile reprezinta acea categorie existenta pe pamant…inainte de aparitia noastra, ca specie.

“Alimente usor asimilabile, practic, orice organism la orice vista poate beneficia de acest substante. Sunt compatibile cu biological nostru.”, spune Dr. ing. Eliza Cauia specialist apicultura, conform ProTV.

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Diferenta intre ele si alimentele superprocesate, inventate odata cu boom-ul industriei alimentare, este uriasa. Avem aici mezelurile, sosurile, mixurile de panificatie, dar si putin inspiratul obicei de a adauga zahar in orice.

De ce NU este bine să bați în lemn

Ai probleme cu greutatea? Ce trebuie să faci ca să slăbeşti

Cele mai ciudate obiceiuri sexuale din antichitate

Astazi, insa, vorbim despre categoria alimentelor inalt bio-disponibile. Combinatia intre proteina vegetala din polen si bacteriile din iaurt…reprezinta un ajutor imens pentru ficat. Mai ales in sezonul rece.

Si mai valoroasa decat polenul este pastura, deja impregnata cu enzimele albinelor. O puteti consuma zilnic pentru preventie activa impotriva racelilor. Laptisorul de matca e consumat doar de albinele aflate in crestere, detaliu ce il face nemaipomenit pentru copii. La fel, un sistem imunitar in formare. Totodata, pentru cei mari si pentru acelasi sistem imunitar, pretatabil este si veninul. Daca nu sunteti alergici.

Câte zile poţi păstra VINUL după ce l-ai DESFĂCUT

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm

Hormonul cortizol este un anti-inflamator natural. Se descarca in circulatie in cazul unei infectii, spre exemplu. Nu uitam insa nici de mierea clasica. Un sprijin excelent pentru organism, mai ales ca ofera posibilitatea excluderii zaharului din alimentatie. Si aici, insa, exista cateva secrete.

Mierea nu trebuie pusa in ceai fierbinte. De fapt, in orice aliment cu temperatura mai mare de 45 de grade Celsius. Va descarca asa-numitul HMF, un compus toxic. In laborator, concentratia de toxic e usor de determinat. Tocmai de aceea, testele nu indica doar incalzirea exagerata, ci releva si daca mierea a fost contrafacuta cu glucoza industriala.

Comentarii: