NUTRITIE

MOTIVELE pentru care unele vinuri vă dau DURERI DE CAP

Foto: Pinterest.com

Se întâmplă adesea după ce consumăm prea mult vin să ne trezim cu o durere de cap. Soluţia simplă este să fii mereu conştient de cantitatea de alcool pe care o consumi şi să rămâi mereu hidratat. Cu toate acestea, există persoane care experimeantează dureri de cap chiar şi atunci când nu beau prea mult. Aşadar, ce cauzează aceste tipuri de dureri de cap şi cum pot fi evitate?

Există trei principali vinovaţi şi soluţii, dar înainte de a le explica, vrem să clarificăm un mit: sulfiţii nu provoacă dureri de cap. În timp ce sulfiţii pot provoca simptome de astm, acestea nu provoacă dureri de cap.

Cele trei elemente din vin care pot provoca dureri de cap:

Taninurile

Taninurile sunt compuşi naturali care există în interiorul cojii de struguri, seminţe şi tulpini. Veţi experimenta efectul taninurilor de fiecare dată când beţi un vin care creează o senzaţie de uscare în gură şi pentru majoritatea dintre noi, taninurile nu provoacă deloc dureri de cap, notează gustarte.ro.

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

De fapt, taninurile sunt o sursă importantă de antioxidanţi. Dar, dacă simţiţi că durerile de cap apar mai ales după ce beţi vin roşu, cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Malbec, puteţi face un test rapid pentru a vedea dacă taninurile sunt de vină. Preperaţi o ceaşcă de ceai negru şi lăsaţi pliculeţul timp de cinci sau zece minute mai mult decât este recomandat, ceaiul negru fiind bogat în taninuri. Beţi ceaiul şi vedeţi dacă vă provoacă dureri de cap. Dacă da, atunci ar trebui să evitaţi vinurile roşii pe viitor.

De ce NU este bine să bați în lemn

Ai probleme cu greutatea? Ce trebuie să faci ca să slăbeşti

Cele mai ciudate obiceiuri sexuale din antichitate

Zahărul

Alcoolul şi zahărul sunt două substanţe care, combinate, pot crea o durere de cap puternică. Când corpul consumă alcool sau zahăr, are nevoie de multă apă pentru a ajuta la procesarea substanţelor. Dacă nu sunteţi bine hidratat, corpul vostru începe să tragă apa necesară de care are nevoie din alte părţi sau din corpul vostru, inclusiv din cap. Pe măsură ce lichidul din cap începe să se epuizeze, începeţi să aveţi dureri de cap.

Foto: Pinterest.com

Pentru a preveni această problemă, evitaţi vinurile dulci şi vinurile albe, cum ar fi Riesling, care sunt etichetate „demisec” sau „dulce” (dacă vă place Riesling, dar nu doriţi durerea de cap cauzată de zahăr, asiguraţi-vă că vinul este sec). De asemenea, trebuie evitate vinurile mai ieftine care au tendinţa de a avea mai mult zahăr datorită faptului că producătorii de masă adaugă zahăr în timpul fermentaţiei pentru a creşte nivelul alcoolului.

Câte zile poţi păstra VINUL după ce l-ai DESFĂCUT

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm

Histaminele

Histaminele sunt substanţe chimice care se eliberează atunci când avem o reacţie alergică şi pot provoca simptome cum ar fi nas curgător, ochi uscaţi şi durere de cap. Cercetările recente au constatat că alimentele şi băuturile care au fost maturate, cum ar fi carnea de vânat şi vinurile roşii, pot determina corpul nostru să elibereze histamine şi să creeze aceste simptome de tip alergii. Pentru a preveni durerea de cap cauzată de histamine, luaţi un blocant de histamină înainte de a avea un pahar de vin roşu.

Comentarii: