REVIEW

De ce NU este bine să bați în lemn

Foto: Pinterest.com

Se știe despre superstiții că stau la baza culturii unui popor. Fie că oamenii cred sau nu în ele, acestea sunt practicate în fiecare zi și cu orice ocazie.

Atunci când vezi o pisică neagră, ai tendința de a face trei pași înapoi, pentru că știi că aceasta aduce cu sine vești proaste, sau ții pumnii strânși atunci când ai ceva important de făcut fiindcă poartă noroc.

Aceste lucruri sunt gesturi involuntare care s-au imprimat în conștiința fiecăruia, odată cu trecerea timpului. Unul dintre cele mai dese obiceiuri este bătutul într-o masă de lemn, notează mentalfloss.com.

Ce înseamnă când bați în masă

În copilărie, bunicii te îndemnau să bați în lemn atunci când venea vorba despre vreun necaz sau vreo boală, tocmai pentru a nu atrage necazul asupra ta. Acest gest a rămas în reflexul tuturor, iar mulți merg și mai departe, chiar bătând de trei ori pentru a se simți protejați de ghinion.

Boala consumatorilor de carne. Care sunt simptomele care ar trebui să te ALARMEZE

Lucrurile mai puțin ȘTIUTE despre frunzele de dafin

Care sunt SINGURELE vitamine de care ai nevoie în fiecare zi

Încă nu este clară originea acestei superstiții, dar se știe că a pornit de la popoarele antice care băteau ușor în trunchiul copacilor pentru a invoca spiritele protectoare. Se considera că acestea locuiau în scoarța copacului și acesta reprezenta un mod de comunicare.

Foto: Pinterest.com

Cercetătorii au descoperit că practica bătutului în lemn ar fi mult mai recentă și că ar fi pornit de la un joc pe care îl practicau copiii în secolul al XIX-lea. Acesta era o variantă mai învechită a lepșei de astăzi. Atunci când unul dintre jucători se întâmpla să atingă lemnul, se considera că era imun și imposibil de prins. De aici s-a tras concluzia că lemnul ar proteja pe cineva de ghinion.

De ce nu este bine să bați în masă

Dacă și tu făceai asta până acum, poate că ar fi momentul să renunți la credințele învechite. Vei fi privită ca o persoană superstițioasă care nu se poate desprinde de vremurile demult apuse și care nu a avut grijă să își actualizeze comportamentul.

De ce NU trebuie să evităm strugurii, chiar și în DIETE. Care este porţia ideală

CÂT colesterol conţin alimentele pe care le consumăm zilnic

Modele de BOTINE care vor face ravagii în această toamnă

Să presupunem că te afli la un eveniment important la care vine vorba despre lucruri mai puțin plăcute. Imaginea ta de femeie stilată va fi pusă la îndoială dacă vei începe să bați în masă.

Subconștientul tău va fi afectat de acest lucru și ți se va fixa ideea că ai ghinion și că poți influența cumva destinul dacă ții în continuare cont de superstiție. Nu vei reuși decât să ai parte de vibrații negative și să te încarci cu gânduri care îți vor dăuna.

IMAGINILE care au ȘOCAT omenirea! Cum a putut să se fotografieze o GRAVIDĂ

Ești dezordonat? Excelent! Iată care sunt BENEFICIILE pentru sănătatea ta

De unde vine TEAMA faţă de păsările de noapte?

De fiecare dată când ai tendința de a bate în masă, gândește-te că viitorul tău nu depinde în nicio măsură de acest gest banal.

Comentarii: