SANATATE

Diferenţa dintre afecţiunile colicistului şi ale fierei. SEMNELE care te atenţionează care dintre ele nu funcţionează

Foto: elytis-hospital.ro

Bolile de fiere sunt relative frecvente mai ales la femei, si desi sunt deranjante , de obicei nu sunt grave. Exista o confuzie intre colecist (care este un organ, o punga) si bila sau fiere (care este continutul lichid al colecistului). Sunt bolnavi care spun ca sufera de „bila” cand de fapt sufera de o boala de colecist.

Bolile colecistului te pot impiedica sa mananci multe alimente, dar de obicei aceasta nu se insoteste si de scadere in greutate.

Greaţa şi senzaţia de vomă

Greața și senzația de vomă nu le sunt deloc străine persoanelor care suferă de afecțiuni ale fierii. Acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi, de mâncare procesată, precum chipsurile, şi de prăjeli. Contrar opiniei generale, condimentele nu provoacă crize de fiere, aşa că ardeiul iute, turmericul, usturoiul şi ghimbirul nu sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecţiuni ale bilei.

Balonarea şi indigestia

Uneori, problemele fierii se manifestă prin balonare şi indigestie. Acestea pot fi combătute cu ajutorul unor suplimente naturale, precum cărbunii digestivi.

Te ung pe… stomac! Uite ce să bei ÎNAINTEA unei mese copioase

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Ce alimente au cel mai ridicat conţinut de PROTEINE

Toleranţa redusă la alimente grase

Grăsimile sunt cei mai importanţi factori care favorizează apariţia problemelor bilei sau care le stimulează pe cele deja existente. Dacă acest organ suferă de anumite afecţiuni, digerarea grăsimilor este anevoioasă.

Durerea în capul pieptului sau în partea dreaptă superioară a abdomenului

Cei care suferă de afecţiuni ale bilei acuză adesea dureri insuportabile în partea superioară a abdomenului, pe partea dreaptă. Acestea pot iradia uneori şi către umeri. Pentru a evita apariţia acestui simptom, ar trebui să fii foarte atentă la alimentaţia ta, să consumi cât mai puţine grăsimi saturate şi procesate şi cât mai puţine prăjeli.

Foto: printerest.com

Sensibilitatea crescută la gusturi şi mirosuri

Aşa cum gustul este uneori afectat de crizele de fiere, iar cei suferinzi au adesea senzaţia unui gust amar, aproape metalic, indiferent ce ar consuma, le este afectat şi simţul olfactiv. Mirosurile puternice le pot provoca greaţă şi senzaţie de vomă celor care suferă de probleme ale bilei.

4 OBICEIURI ale oamenilor care NU se îngrașă

Studiu alarmant al specialiştilor: Prezența calciului în artere influențează riscul de atac de cord

Reuşită senzaţională a cercetătorilor: Descoperirea care poate duce la încetinirea procesului de îmbătrânire

Durerile de cap

Durerile constante ale abdomenului superior pot genera uneori dureri persistente de cap. Acestea sunt frecvent însoţite de stări de vomă. Dacă te confrunţi cu astfel de simptome ale problemelor bilei, cel mai bine este să ceri ajutor specializat de la un medic.

Cele mai FALSIFICATE alimente pe care le consumi zilnic

Semnalul de alarmă transmis de organism prin apariția gustului metalic din gură

O tânără pasionată de fitness a murit la doar 25 de ani, ca urmare a suplimentelor pe care le lua

Stările febrile

Din cauza vărsăturilor, cei suferinzi de afecţiuni ale fierii se pot deshidrata. Astfel, ajung să manifeste simptome precum stările febrile. Deshidratarea şi febra pot fi cauzate şi de consumul de alcool, aşa că acesta nu le este recomandat celor care au probleme cu fierea.

Icterul

Afecţiunile fierii sunt de foarte multe ori legate de cele ale ficatului, aşa că apariţia icterului este un simptom banal pentru cei care suferă de afecţiuni ale celor două organe. Acesta se manifestă prin îngălbenirea pielii şi a mucoaselor celor afectaţi.

Comentarii: