NUTRITIE

Cele mai FALSIFICATE alimente pe care le consumi zilnic

Foto: Pinterest.com

Produsele din ziua de astăzi sunt cu uşurinţă falsificate şi unii producători nu au nicio mustrare de conştiinţă când fac acest lucru.

Cafeaua măcinată, mierea de albine, uleiul de măsline sunt câteva dintre cele mai falsificate alimente care se regăsesc cu regularitate în alimentaţia noastră, scrie BrightSide.

Iată la ce trucuri apelează producătorii şi care sunt cele mai falsificate alimente:

Cafeaua măcinată

Când cumperi cafea măcinată sigur nu te gândeşti că ea ar putea să conţină şi orz, grâu sau boabe de soia prăjite. Te aştepţi să fie doar boabele de cafea măcinate şi să savurezi o cafea delicioasă. Dar, cafeaua măcinată se numără printre cele mai falsificate alimente din lume, aşa că nu ştii niciodată ce găseşti în ea! Pentru a evita acest lucru este recomandat să alegi cafeaua boabe pe care să o macini acasă.

Foto: BrightSide.me

Uleiul de măsline

Este un alt produs pe care unii producători îl vând amestecat cu ulei de soia, porumb sau palmier. Un ulei de măsline bun trebuie să formeze sedimente atunci când îl laşi puţin la frigider şi se va solidifica.

Dormi pe spate? Ce lucruri trebuie OBLIGATORIU să le ştii

Alimentele care SPORESC performanța sexuală masculină

Ce greşeli faci când cumperi de la REDUCERI

De asemenea, mirosul şi aroma trebuie să fie puternice, iar gustul uşor amărui. Este de preferat să optezi pentru sortimentele de uleiuri de măsline presate la rece, păstrate în sticle închise la culoare pentru a evita oxidarea lui.

Foto: BrightSide.me

Sushi

Potrivit site-ului BrightSide, există deseori posibilitatea ca somonul să lipsească cu desăvârşire atunci când comanzi sushi.

Care este CEL MAI BUN MOMENT al zilei pentru o cafea?

Experţii scot la iveală un adevăr crunt: Experiențele de viață stresante pot îmbătrâni creierul cu ani

SCUZELE pe care bărbații le invocă atunci când NU vor să folosească prezervativul

Un alt tip de peşte pentru care se foloseşte colorant alimentar poate să-l înlocuiască cu succes fără să-ţi dai seama. De aceea, sushi a ajuns să fie considerat unul dintre cele mai falsificate alimente din lume.

Foto: Pinterest.com

Parmezanul

El poate să conţină aşchii de lemn atunci când este falsificat. Este de preferat să nu alegi parmezanul gata ras, ci o bucată mai mare sau chiar să cumperi o roată întreagă pe care o poţi păstra la congelator pentru mai mult timp.

Foto: BrightSide.me

Mierea de albine

Este printre cele mai falsificate alimente, deoarece se lungeşti cu sirop de zahăr sau fructoză. De asemenea, fiind adesea fiartă, ea îşi pierde absolut toate proprietăţile.

Tortilla Española, un altfel de mic dejun

Ciocolata NU este recomandată bărbaţilor: Poate duce la boli grave

Cât de des trebuie să faci sex pentru a te menține tânără

Ca să verifici dacă mierea este falsificată există foarte multe teste pe care le poţi face:

  • Se întoarce borcanul cu miere de albine invers. Mierea pură trebuie să se prelingă foarte încet şi să formeze o bulă de aer care urcă lent.
  • Se introduce o linguriţă în borcanul cu miere şi apoi se ridică. Dacă „firul” mierii nu se întrerupe atunci ai ales o variantă de calitate.
  • Se toarnă puţină miere pe un şerveţel, iar dacă aceasta este absorbită sau lasă urme umede, înseamnă că are adaos de apă. În schimb, dacă mierea rămâne la suprafaţa şerveţelului, atunci înseamnă că nu are adaos de apă. Mierea pură nu se absoarbe, însă din nefericire nici cea cu adaos de sirop de zahăr nu va fi absorbită de şerveţel. Prin urmare, testul te va clarifica doar în privinţa adaosului de apă din miere.

De ce trebuie să consumi măsline în fiecare zi: Te ajută în prevenirea unor boli grave

De ce NU e bine să bei apă în timp ce mănânci

Alimentele care ajută organismul să se VINDECE

Orezul

Este un alt aliment care se falsifică des, iar trucul folosit este considerat unul dintre cele mai periculoase pentru sănătate. Ştiai că se amestecă amidon cu plastic pentru a obţine un orez falsificat? Arată foarte aproape de produsul real, iar unii producători folosesc arome pentru a-i conferi acelaşi miros. Orezul astfel falsificat nu se va scufunda în apă şi arde cu uşurinţă dacă îl pui lângă o flacără.

Foto: BrightSide.me

Comentarii: