REVIEW

De unde vine TEAMA faţă de păsările de noapte?

Foto: Pinterest.com

Multă lume încă mai crede că păsările de noapte, după felul cum arată şi după felul cum cântă, sunt nişte vietăţi macabre, de groază, care aduc numai rău dacă le vezi sau dacă le auzi.

Chiar dacă păsările răpitoare de noapte sunt de o varietate mare de specii – bufniţa, ciuvica, minuniţa, cucuceaua, ciuful de câmp sau de pădure, striga sau huhurezul, oamenii le consideră pe toate cucuvele sau bufniţe. Şi, mai mult se sperie de ele, crezând că aduc ghinion sau, mai rău, prevestesc moartea.

Până nu demult, oamenii simpli ucideau păsările de noapte atunci când le vedeau, crezând că astfel vor „alunga răul”, potrivit extranews.ro.

Foto: Pinterest.com

Dar cum s-a ajuns la acestă superstiţie? Ei bine, explicaţia este foarte simplă. În secolele trecute, înainte de a se folosi electricitatea, oamenii îşi iluminau locuinţele cu ce aveau: lămpi de petrol, opaiţe, lumânări. În plus, ei se culcau la ora la care venea întunericul. Doar în casele unde cineva era grav bolnav sau pe moarte, era lumina aprinsă.

4 Mituri despre HORMONI, spulberate de specialiști

Păr frumos și dupa 40 de ani? Reguli pe care ar trebui să le urmezi

9.000 EURO! Atât câștigă un cuplu pentru o poză postată pe Instagram

De ce cântă la mort?

Așadar, păsările de noapte sunt atrase de lumină, deci avem răspunsul la întrebarea: De ce cântă la mort? Ele apar în zona acelei locuinţe, unde lumina la fereastră şi un om pe moarte în acea casă. Iar oamenii, în simplitatea lor de gândire şi în teama fată de orice nu înţeleg, au ajuns să asocieze cântatul (destul de „horror”), noaptea (care era oricum înspăimântătoare deoarece vizibilitatea era mai redusă, liniştea mai mare, deci sunetele mult mai puternice), aspectul păsărilor, cu faptul că ele şi numai ele au adus sau au anunţat moartea celui drag.

ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ

Aşa s-a ajuns la teama faţă de păsările de noapte şi chiar la măsuri extreme ca alungarea sau chiar uciderea lor.

Comentarii: