LIFESTYLE SANATATE

Diagnosticată cu cancer la sân, Sheryl Crow a descoperit DIETA care ţine această boală la distanţă

Foto: Pinterest.com

Cancerul de sân nu face discriminări, iar vedetele sunt predispuse la acelaşi grad de risc ca şi femeile obişnuite. Anual, milioane de femei sunt diagnosticate cu această maladie. La nivel mondial, cancerul de sân constituie a două cauza de deces prin cancer la femei, iar în România este cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată la femei şi prima cauza de deces prin cancer în rândul acestora.

Sheryl Crow, Kylie Minogue, Christina Applegate, Cynthia Nixon sunt doar câteva dintre femeile celebre care au învins în lupta cu boala.

Cântăreaţa Sheryl Crow a aflat că are cancer de sân în anul 2006, în urma unei mamografii de rutină. Starul rock a amânat imediat turneul în care urma să plece şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, urmate de şapte săptămâni de radioterapie. Sheryl recunoaşte că diagnosticul a luat-o pe neaşteptate, notează forbes.com.

Foto: Pinterest.com

„Nu au existat cazuri în familia mea şi întotdeauna am fost preocupată de sănătatea mea. Fac mult sport pentru a mă păstra în formă şi nu credeam vreodată că voi suferi de cancer. Părerea mea este că starea de sănătate a fiecăruia depinde de stilul de viaţă şi de stresul de care ai parte în fiecare zi.”

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Alimentele care devin TOXICE dacă le încălzești

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

Sheryl însă face parte dintre norocoase. Pentru că boala a fost descoperită din timp, vedeta a reuşit să evite tratamente dure precum mastectomia sau chimioterapia. În timpul tratamentului, Sheryl şi-a păstrat optimismul, a avut o atitudine pozitivă, învăţând foarte multe lucruri despre nutriţie şi despre alimentele care stimulează sistemul imunitar.

Foto: Pinterest.com

Omega 3, important pentru o dietă sănătoasă

„Când am fost diagnosticată, primul lucru pe care l-am făcut a fost să consult un nutriţionist specializat în prevenirea bolilor şi în menţinerea stării de sănătate prin alimentaţie. Sfaturi precum consumul ridicat de omega 3 le urmez şi acum. Mănânc somon şi alte tipuri de peşte de cel puţin 3 ori pe săptămână,” povesteşte vedeta.

Dieta cântăreţei conţine din plin nuci, migdale, legume cât mai diversificate ca şi culori şi prune uscate care aduc cantităţi importante de antioxidanţi.

Setea şi-o potoleşte de multe ori cu suc de rodii cât şi supe sau sosuri de roşii, asta datorită sursei bogate de licopen.

Dintre condimente, scorţişoara este preferata vedetei, folosind-o în special pentru a da gust cerealelor. „Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat este importanţa procesului prin care organismul scapă de resturile nefolositoare. Acesta este şi motivul pentru care consum batoane bogate în fibre,” explică Sheryl.

Sportul, arma în lupta bolilor

Unul dintre lucrurile care o ajută să se menţină sănătoasă sunt antrenamentele zilnice de la care nu lipseşte nicioadată.

OTRAVA care se vinde la liber în marile magazine. Culmea, românii chiar apreciază acest produs!

Până acum, am tăiat GREȘIT avocado. Iată cum se taie corect

2 Condimente pentru SCĂDEREA glicemiei

„Sunt conştientă de faptul că exerciţiile fizice nu mă vor proteja 100% de boli dar cred că sportul este una dintre cele mai bune metode de a te păstra sănătoasă.”

Sala de gimnastică pe care Sheryl o are acasă este echipată cu toate aparatele necesare, aici antrenându-se zilnic. Cântăreaţa îşi începe antrenamentul cu o jumătate de oră de exerciţii cardio, elliptical machine sau StairMaster, iar apoi urmează exerciţii cu greutăţi şi Pilates.

Alimentul din DIETA JAPONEZĂ care te ajută să slăbești chiar și 2 kilograme pe zi

ALIMENTAȚIA îți influențează mirosul corporal. VEZI ce plante te ajută să ai un miros plăcut

„Sunt foarte încrezătoare în viitor. Cred că am scăpat de cancer definitiv. Dar îmi amintesc zilnic prin ce am trecut şi încerc să am un stil de viaţă sănătos, pentru a preveni recidiva.”

Foto: Pinterest.com

 

Comentarii: