SANATATE

Ce trebuie să faci imediat după ce te-ai trezit: Crește nivelul de energie și performanța mentală

billboard.com

Hidratarea face diferența când vine vorba de sănătate. Obiceiul de a bea apă la prima oră, dimineața, pe stomacul gol, este cel mai bun mod de a începe ziua. Uite cât de benefic este consumul de apă dimineața.

De ce trebuie să bem apă după ce ne trezim? Expert: Îmbunătățește performanța mentală

Apa este un nutrient esențial, iar asta înseamnă că organismul nostru nu poate produce suficientă apă singur pentru a-și satisface nevoile de bază. Pentru a avea un organism sănătos, e nevoie de o hidratare cât mai bună, scrie realsimple.com.

”Aproximativ 60% din corpul uman este compus din apă, variind ușor în funcție de vârstă, sex și niveluri de hidratare”, spune medicul Casey Kelley.

De asemenea, organismul are nevoie de apă pentru lubrifierea articulațiilor, reglarea temperaturii corpului, transportul nutrienților și eliminarea deșeurilor prin urină și transpirație. Sunt doar câteva funcții biologice care se bazează foarte mult pe o hidratare bună.

CITEȘTE ȘI: Lupta cu colesterolul începe de dimineață: Fructele cu un impact mare asupra acestuia

Corpul uman pierde în mod natural apă în fiecare zi, prin procese normale, cum ar fi urina, transpirația și chiar expirația, potrivit medicului William W. Li, autor al cărții ”Eat to Beat Disease: The New Science of How Your Body Can Heal Itself”.

Exercițiile fizice, temperaturile ridicate sau anumite medicamente pot duce la pierderea apei. Indiferent de nevoile specifice, un lucru este sigur: trebuie să ne hidratăm cât mai bine în fiecare zi.

Hidratarea de dimineață, bună, dar nu obligatorie

Deși acest obicei este cât se poate de sănătos, nu poate fi considerat un factor definitoriu al unei bune hidratari. ”Este grozav să bei apă când te trezești și înainte de a mânca, dar nu e nimic rău dacă bei mai târziu.

Dacă apa băută dimineața te face să te simți bine și observi beneficiile, atunci continuă să faci asta”, spune William W. Li.

Crește nivelul de energie

Potrivit dr. Kelley, mulți oameni consideră că apa rece băută dimineața îi ajută să se trezească. Un pahar cu apă băut la prima oră ajută procesul de rehidratare, asigurându-vă că țesuturile și organele primesc lichidele de care au nevoie în cel mai scurt timp posibil.

Ajută digestia

Apa este esențială pentru o digestie sănătoasă. Hidratarea este utilă pentru ameliorarea constipației, un efect secundar comun al deshidratării. Prin urmare, dacă sunteți predispus la constipație, consumul de apă la prima oră poate porni procesul de rehidratare.

Alungă senzația de foame

Dacă nu ai timp să iei micul dejun, un pahar-două de apă băute dimineața pot alunga foamea. Consumul de apă pe tot parcursul dimineții poate potoli senzația de foame, reducând nevoia de a mânca în exces când nu ne este foame.

Rehidratează

Dimineața, corpul este mai deshidratat, spune dr. Kelley. Mulți se trezesc foarte însetați, mai ales dacă dorm cu gura deschisă sau într-o cameră caldă. De asemenea, ne simțim mai însetați dacă seara am luat medicamente diuretice. Așa că este indicat să bem imediat un pahar de apă pentru a ajuta corpul să se hidrateze.

CITEȘTE ȘI: Sfaturile expertului: Ce trebuie să mănânci dimineața pentru a avea o glandă tiroidă sănătoasă

Îmbunătățește performanța mentală

Deshidratarea este asociată cu ceața creierului și durerile de cap, așa că a bea un pahar cu apă este o modalitate excelentă de a crește performanța mentală.

Stimulează metabolismul

Indiferent de ora la care o bem, apa poate ajuta metabolismul. ”Apa rece determină corpul nostru să pornească un mecanism numit termogeneză indusă de frig”, spune dr. Li. Asta înseamnă că organismul încălzește apa, activând metabolismul cu până la 30 la sută, timp de aproximativ o oră.

Comentarii: