NUTRITIE

Cea mai bună slănină: Trucul care o face să aibă un șoric moale și e ușor de mâncat

Cea mai bună slănină: Trucul care o face să aibă un șoric moale și e ușor de mâncat. Slănina este un preparat tradițional românesc, care se obține din grăsimea de pe burtă și de pe spate a porcului.

Aceasta se taie bucăți și se așează într-un castron încăpător, apoi este acoperită de sare și trebuie lăsată minim 2 săptămâni la macerat.

Abia după două-trei săptămâni, slănina este scoasă din sare, spălată bine, apoi uscată și, după preferințe condimentată cu boia deasupra.

CITEȘTE ȘI: Slănină în saramură: Preparatul tradițional românesc, ușor de făcut și apreciat în întreaga lume

Cea mai bună slănină: Trucul care o face să aibă un șoric moale și e ușor de mâncat

Trucul care face diferența dintre o slănină cu un șoric moale, ușor de mâncat și o slănină cu șoricul tare, care trebuie tăiat și aruncat este sarea.

Pentru a obține șoricul moale, slănina trebuie frecată suficient de mult și de puternic înainte de a fi presărată cu sare încât porii să se deschidă, ca să absoarbă sarea și astfel șoricul să rămână moale.

Tradiția slăninei

În Ardeal, bătrânii povesteau la tăiatul porcului că la prepararea slăninei femeile nu au ce pune mâna, din cauză că sunt lipsite de putere.

Este o tradiție faptul că femeile privesc de departe și doar când sunt chemate se prezintă să ofere ajutor.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu slănină: Cum este ajutat creierul de acest regim alimentar

Un alt secret pentru gustul copleșitor de bun este adăugarea usturoiului mărunțit peste sarea care se pune peste slănină.

Acesta îi va da un gust specific românesc, căutat de toți cei plecați în alte zone de lucru, care se întorc acasă de sărbători, așteptând cu nerăbdare tăierea porcului.

Comentarii: