NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care îngroașă sângele și deranjează stomacul: Mulți sunt cei care îl beau

unica.md

Ceaiul care îngroașă sângele și deranjează stomacul: Mulți sunt cei care îl beau. Lidia Fecioru a vorbit despre o infuzie folosită din cele mai vechi timpuri ca plantă medicinală. Întreaga plantă de măceș este benefică, inclusiv rădăcina, frunzele și fructele, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Planta este cunoscută pentru efectele sale, însă Lidia Fecioru spune că există și reversul medaliei. Sunt oameni care nu au voie să consume măceșe, pentru că îngroașă sângele!

”Dacă ne dorim un surplus de vitamina C, e bine să luăm o perioadă de 10 zile și apoi să facem pauză alte 10 zile. Fructul are foarte multă Vitamina C și deranjează stomacul. Nu pot bea ceai de măceșe cei care au probleme cu aciditatea. De asemenea, ceaiul de măceșe nu este recomandat pentru cei care au probleme cu inima”, a spus Lidia Fecioru.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul, bogat în antioxidanți, care reduce riscul bolilor de inimă, protejează creierul și te ajută să slăbești

Condimentul care te scapă de tuse

Un condiment extrem de parfumat și de aromat și foarte gustos, utilizat pentru gătit, ar putea fi de folos și în cazul celor care tușesc des, sugerează Lidia Fecioru, bioenergoterapeut.

Indiferent că îl folosim sub formă de tinctură, infuzie sau poate chiar sub formă de ceai de cimbru, acest condiment se dovedește util tuturor celor care nu se mai pot opri din tușit în această perioadă a anului.

Cei ce suportă acest remediu își pot face și inhalații cu cimbru ca să calmeze tusea, spunea Lidia Fecioru, într-o altă ediție a emisiunii.

Cine nu are tinctură de cimbru o poate prepara acasă sau o poate procura de la plafar.

„M-am gândit la un tratament pentru tuse, pentru că în perioada aceasta este atât de multă lume răcită şi se confruntă cu tusea.

Este foarte bun cimbrul. Pe internet sunt mai multe reţete de tinctură de cimbru sau chiar o putem găsi la plafar.

Lidia Fecioru: „Se pun 3-4 picături de tinctură de cimbru, nu mai mult, pentru că e puternic”
Se pun într-un pahar cu ceai cam 3-4 picături de tinctură de cimbru, nu mai mult, pentru că e destul de puternic.

Cine suportă să bea chiar ceai de cimbru este minunat. De asemenea, se poate face inhalație cu cimbru. Pentru tuse este nemaipomenit.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care ajută la eliminarea pietrelor la rinichi: Iese în evidență datorită proprietăților sale diuretice și antioxidante

Eu nu am tinctură de cimbru, dar îmi fac acasă ceai de cimbru”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena 3.ro.

Comentarii: