NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care purifică organismul, reglează glicemia și apetitul

thehealthy.com

Ceaiul care purifică organismul, reglează glicemia și apetitul. Semințele de in sunt un aliat natural în menținerea sănătății și a unei viziuni optime. Vitaminele, mineralele, celuloza și aminoacizii esențiali conținuți în ea o fac eficientă în diferite boli.

În acest articol, vom analiza modul în care ceaiul de semințe de in poate îmbunătăți starea generală de sănătate și poate fi folosit pentru probleme de sănătate specifice.

Proprietăți utile ale semințelor de in

Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele sale efecte pozitive asupra sănătății. Semințele purifică eficient organismul, normalizează procesele metabolice, reglează nivelul de zahăr din sânge și apetitul.

CITEȘTE ȘI: Doar două linguri din acest fel de semințe și îți scade colesterolul: Trebuie luate zilnic

Acizii grași Omega-3 din semințe ajută la pierderea în greutate și la menținerea unei mase corporale optime.

Prepararea ceaiului de semințe de in

Pentru a prepara ceaiul de semințe de in, se toarnă 3 linguri de semințe cu un litru de apă clocotită și se lasă la infuzat peste noapte. Se strecoară ceaiul și se consumă 150 de mililitri de 3-4 ori pe zi.

Procedura se efectuează timp de 10 zile, după care se face o pauză de 10 zile și, dacă este necesar, se repetă.

În ce scopuri ar trebui să folosim ceaiul de semințe de in?

Pierderea în greutate

Ceaiul de semințe de in este o modalitate naturală de a pierde în greutate, deoarece fibrele din acesta absorb grăsimile și le elimină din organism.

Cistită

Un amestec de o jumătate de litru de apă și o lingură de semințe de in, fierte timp de 10 minute, este un remediu eficient pentru cistită, dacă este administrat timp de câteva zile.

Gastrită

Semințele de in calmează durerile de gastrită. O linguriță de semințe, infuzată într-un pahar de apă fierbinte, se consumă înainte de mese, de trei ori pe zi.

Bronșită și tuse

Ceaiul de semințe de in calmează accesele de tuse în răceli și afecțiuni cronice, cum ar fi bronșita, luându-l înainte și după mese.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile seminţelor de in: Ce se întâmplă în corp dacă le consumi zilnic

Constipație

Ceaiul de semințe de in este un excelent laxativ dacă este luat seara, înainte de culcare. Ceaiul de semințe de in este o modalitate naturală și accesibilă de a menține sănătatea și de a rezolva diverse probleme de sănătate.

În ciuda beneficiilor, este important să consultați un expert în sănătate, mai ales în cazul bolilor grave de ficat și de rinichi. Efectul individual poate varia, dar consumul regulat de ceai de semințe de in poate contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate, potrivit actualno.com.

Comentarii: