SANATATE

Ceaiul de ceapă te scapă de tuse. Cum îl prepari și cum acționează

Foto: Pinterest.com

Încă nu am scăpat de sezonul virozelor, mai ales că numărul îmbolnăvirilor de gripă a crescut alarmant în ultima perioadă. Primul sfat este un consult în cabinetul medicului de familie şi un tratament specializat, însă metodele naturiste pot fi şi ele utilizate cu succes în cazul tusei şi a durerilor în gât. Ceaiul de ceapă este un exemplu în acest sens.

Proprietătile sale pot face minuni şi te pot scăpa rapid de tusea sâcăitoare. Substanţele fitochimice din ceaiul de ceapă cresc eficacitatea vitaminei C în lupta împotriva toxinelor periculoase din organism. În plus, aminoacizii ajută la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce înseamnă că susţin detoxifierea.

CITEȘTE ȘI: Ceapa, soluția din cămară pentru nasul înfundat! Recomandările specialiștilor

Sulful din ceaiul de ceapă ajută la eliminarea flegmei în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme respiratorii, ceea ce înseamnă o reducere a tusei din cauza congestiei de la cailor respiratorii, potrivit specialiştilor citaţi de sfatulparintilor.ro.

Cum se prepară ceaiul din ceapă

Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi patru cepe medii şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească.

Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, deşi el va fi foarte dulce datorită cepei şi adaugă, de asemenea, zeama de la o lămâie sau chiar mai multe, dacă îl vrei mai acrişor.

CITEȘTE ȘI: Condimentaţi-vă viaţa cu ele şi vă protejaţi sănătatea! Iată condimentele care distrug celulele canceroase

Poţi adauga şi câteva frunze de mentă pentru un plus de aromă, dacă simţi nevoia!

Comentarii: