NUTRITIE SANATATE

Ceaiurile, importante pentru tratarea afecţiunilor stomacului. Ce plante sunt recomandate

Foto: Pinterest.com

În bolile de stomac, manifestate prin balonãri și aciditate crescutã, în ulcerul stomacal și duodenal, în colite de fermentație, ceaiurile gastrice ceaiurile aduc un ajutor prețios completând tratamentul indicat de medic.

În acest scop, s-au pus la dispoziția bolnavilor de stomac douã variante, în formula cãrora intrã plante cu proprietãți antiseptice, ușor astringente, cicatrizante și analgetice, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul unui cunoscut medic: Care este diferenţa între ulcer şi gastrită şi cum să le eviţi pe amândouă

Varianta 1. Flori de coada- șoricelului, flori de gãlbenele, flori de mușețel, rãdãcinã de odolean, mentã, pãpãdie.
Varianta 2. Flori de gãlbenele, sunãtoare, coada-șoricelului, troscot, anason, coriandru.

Florile de gãlbenele

Au rolul de a vindeca ulcerațiile produse pe mucoase și de a distruge anumiți microbi. Înlesnesc procesul de creștere a țesuturilor. Sunãtoarea calmeazã durerile, oprește diareea, stimuleazã digestia. Este un bun dezinfectant în colitele învechite și cronice.

Coada-șoricelului și mușețelul

Pe lângã o puternicã acțiune antisepticã, liniștesc durerile și ajutã la eliminarea gazelor care dau stãri de balonare a stomacului. O acțiune asemãnãtoare au anasonul și coriandrul. Troscotul este un bun astringent, iar împreunã cu țintaura ajutã la mãrirea poftei de mâncare și, în același timp la tonificarea stomacului.

CITEȘTE ȘI: Leacuri naturale pentru digestie: Cinci plante care te scapă de arsurile la stomac

Celelalte plante care intrã în compoziția ceaiurilor gastrice ca: menta, pãpãdia și valeriana, pe lângã proprietãțile antiseptice, au rolul de a calma spasmele ce provoacã dureri în gastrite, colite, ulcere, produc o ușoarã anestezie a mucoasei gastrice.

Se recomandã a se bea douã-trei ceaiuri cãldute pe zi, dupã mesele principale.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Comentarii: