LIFESTYLE

Cel mai citit dintre tinerii boxeri

Viața de boxer nu este una ușoară mai ales când ți-o petreci în cantonamente, așa cum se întâmplă cu băieții de la lotul național care au deja 90 de zile de când stau în pregătire. După Izvorani, Lia Manoliu, Navasart și Mangalia, pugiliștii se antrenează de două săptămâni la munte, la Căile Grădiștei.

Băieții au câte două antrenamente pe zi, iar timpul liber încearcă să și-l ocupe cum pot. Cristian Filip o face citind. Sportivul este deja la a doua carte lecturată în cantonamentul de la munte.

„Am început să citesc de când mi-am dat seama că trebuie să mă dezvolt personal un pic mai bine, mă ajută și în ring. Cititul mă relaxează și mă destinde”, povestește Cristian Filip, component al lotului național masculin de box.

CITEȘTE ȘI: Cea mai EFICIENTĂ metodă de curățare a ecranului telefonului tău!

Știe tot despre Muhammad Ali

Tânărul recunoaște că a făcut o pasiune pentru Muhammad Ali și nu ratează nici o carte legată de biografia marelui boxer american.

„De obicei citesc autobiografii sau biografii, am citit LeBron James, Mike Tyson, Muhammad Ali, 3 cărți cu el. Ultima carte pe care am citit-o despre viața lui este Guralivul Clay”, spune Cristian Filip.

Filip încearcă să schimbe registrul și vrea să dobândească și cunoștințe despre istoria lumii, iar pentru asta citește o carte de specialitate.

„Am început „Străini vestiți în luptele cu Roma”. Îmi doresc să mă inspir din mentalitatea anumitor conducători. Mi se pare cea mai mare relaxare atunci când citesc plus că mă dezvolt mult personal. Sportul și cartea se împacă bine, cel puțin în cazul meu”, mai spune tânărul pugilist.

 

 

 

 

Comentarii: