NUTRITIE

Cel mai elegant desert la pahar- Panna Cotta

Panna Cotta este un desert italian din smântână lichidă pentru frișcă și lapte sau iaurt, care poate fi aromatizată cu orice aromă preferați, iar pentru stabilitate e necesară gelatina.

Este un desert răcoritor pe care îl întâlniți des pe mesele de candy bar de la nunți sau petreceri elegante.

CITEȘTE ȘI: Cel mai răcoritor desert de vară- Pavlova

Cel mai elegant desert la pahar- Panna Cotta

Ingrediente

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 250 ml lapte
  • 80 g zahăr pudră
  • esență de vanilie/ trandafir
  • 15 g gelatină

Pentru piureul de fructe avem nevoie de:

  • 500 g fructe (zmeură/vișine/căpșuni/mango)
  • 150 g zahăr
  • 10 g gelatină

Mod de preparare:

Mai întâi vom face piureul de fructe.

Punem la fiert fructele amestecate cu zahărul.

Le lăsăm pe foc până vor fi moi și își vor schimba puțin culoarea.

Apoi le vom face piure cu blenderul vertical.

Adăugăm gelatina preparată după instrucțiunile de pe plic și lăsăm deoparte până vom face crema.

CITEȘTE ȘI: Brioșe cu fructe, prăjituricile cele mai apreciate de copii

Cel mai elegant desert la pahar- Panna Cotta

Pentru crema de lapte, începem cu hidratarea gelatinei în apă.

Urmează să punem la încălzit frișca lichidă, laptele și zahărul.

Le lăsăm pe foc până când zahărul este topit, să nu fiarbă compoziția!

Adăugăm apoi gelatina hidratată și încălzită (vedeți instrucțiunile de preparare) și amestecăm cu un tel.

Turnăm crema în cupe/ pahare și o lăsăm să se răcească.

Abia acum punem deasupra piureul de fructe și decorăm cu fructe proaspete.

Lăsăm la răcit 2-3 ore și apoi o savurăm cu poftă!

 

Comentarii: