FRUMUSETE

Cel mai mare dușman al tenului: Soarele este pe locul secund

Foto: Pinterest.com

Cel mai mare dușman al tenului nu este soarele, așa cum poate ați crezut până acum.

Desigur, soarele se află în topul dușmanilor tenului, dar nu ocupă primul loc. Stresul afectează, în mare proporție, tenul nostru.

Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale, a vorbit, la Interviurile Spectacola, DC News și DC Medical despre acest subiect.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii în frumusețe recomandă: Cum să ai grijă de tenul tău pentru a arăta în formă indiferent de anotimp

”Cel mai mare dușman al tenului este stresul pentru că el se vede cel mai mult.

Apoi, soarele poate fi dușman dacă nu avem o expunere controlată și dacă nu avem un echilibru. Soarele este un dușman foarte mare pentru că se distrug fibrele de colagen și elastină de timpuriu și atunci pielea noastră arată ridată și îmbătrânită.

De asemenea, poluarea, fumul de țigară sunt factori nocivi care duc la agresiune la nivelul tenului.

La fel de nocivă este și o alimentație necorespunzătoare. Dacă nu avem o alimentație bazată pe multe fructe și legume, cu hidratare corespunzătoare, atunci pielea noastră ne transmite că sunt semnale că ar trebui să includem în alimentația noastră mai multe fructe și legume”, a zis Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale.

De asemenea, dermatologul a atras atenția și asupra produselor de make-up care, alese necorespunzător, pot distruge tenul.

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de punctele de grăsime de pe față fără ajutorul unui consilier în estetică: Remediile naturale la care poți apela

Expunerea la soare vine cu o serie de beneficii pentru sănătate printre care și aportul de vitamina D. La nivel estetic, bronzul este râvnit și căutat de multe persoane. De asemenea, și la nivel psihologic putem beneficia de unele avantaje. Pe lângă beneficii, soarele aduce și o listă lungă de riscuri pentru sănătate.

Citeste mai mult
Comentarii: