REVIEW

Cel mai premiat master florist din România recomandă: Cum îți decorezi casa de Crăciun

Mai sunt câteva zile până la Crăciun şi, ca în fiecare an, împodobitul bradului şi decoratul casei sunt printre primele activităţi de pe lista cu sarcini preferate ale acestei perioade. Dacă nu te-ai hotărât cum să îţi decorezi locuinţa sau ce culori să foloseşti la împodobit, iată ce se poartă anul acesta!

Amenajări de Crăciun 2021

Nicu Bocancea, master florist internaţional, a deschis sezonul sărbătorilor de iarnă şi a dat startul împodobirii brazilor, decorării locuinţelor şi amenajării curţilor şi caselor în lumină şi frumos. Astfel, trendurile în amenajările de Crăciun pentru 2021 ţin cont de respectul şi dragostea pentru natură:

„Globurile multicolore din sticlă au luat locul globurilor din plastic, ghirlandele din luminiţe galbene sau albe au înlocuit beteala stridentă, accesoriile naturale, mai precis conurile de brad, florile din bumbac, ghindele, alunele, nucile, scorţişoara şi feliile de portocală aduc bucăţi de natură şi de farmec în case, iar brazii ecologici şi reciclabili, construiţi din crenguţe, ace de pin şi cetină, sunt aleşi în detrimentul brazilor tăiaţi.‟, dezvăluie Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist din România pe plan internaţional, potrivit clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Regina Elisabeta a anulat prânzul tradițional de Crăciun cu rudele! Motivul din spatele deciziei

Ce culori se poartă în 2021?

Culorile preferate ale Crăciunului 2021 rămân roşul, albul, auriul şi argintiul, însă sunt în mare vogă şi rozurile, pastelurile şi nuanţele pământii şi arămii.

Echipa de florişti coordonată de Nicu Bocancea construieşte, cu migală, pentru sezonul de iarnă, abia început, brazi din crenguţe sau ace de pin care pot alterna ca înălţime de la 30 de cm până la 12 m şi care pot fi aşezaţi la interior sau chiar pe terase exterioare sau în curţi.

Hitul decoraţiunilor de Crăciun de anul acesta îl reprezintă aranjamentele creative pentru întreaga casă, pentru masă, pentru hol, pentru uşa de la intrare care sunt menite să completeze efectul bradului tradiţional şi să umple locuinţa de atmosfera de sărbătoare:

„Anul acesta, ne propunem ca decorul de Crăciun să nu se limiteze la colţul în care este aşezat bradul, ci să cuprindă întreaga locuinţă. Să simţim spiritul şi frumuseţea sărbătorilor din curte, de la uşa de la intrare şi hol, până la masa din living sau camera copiilor.

Am creat aranjamente pentru orice fel de spaţiu, pe rotund, pe înalt, pe lung, din crengi de brad, conuri, jucării, flori din bumbac, globuri de sticlă, decoraţiuni din lemn, lumânări, ghirlande de lumini, cât să putem înfrumuseţa orice spaţiu. Avem şi set-up-uri complete, putem construi decoruri pentru masa festivă de sărbători, cu toate detaliile care aduc farmec: vaze, sfeşnice, lumânări, miniaturi‟, propune Nicu Bocancea.

CITEȘTE ȘI: Alegerea bradului de Crăciun: Detaliul care te ajută să cumperi unul care nu se va ofili ușor

De Crăciun, orice e posibil şi permis

„De Crăciun, orice e posibil şi permis‟, susţine Nicu Bocancea care îi încurajează pe oameni să se înconjoare, în perioada finalului de an, de tot ceea ce-i face fericiţi, fără să ţină cont de trenduri:

„Fie că sfidează tradiţia şi îşi doresc brazi construiţi exclusiv din flori naturale, din lumini sau din lemn, fie că vor să mixeze în brad decoraţiunile noi cu globurile sau accesoriile vechi pe care le-au folosit în copilărie sau că ţin la steaua de vârf prăfuită şi folosită de zeci de ani de bunicii lor, desi bradul şi casa sunt futuriste, de sărbători totul în jur trebuie să fie emoţie‟, consideră specialistul.

Comentarii: