NUTRITIE SANATATE

Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi: Împiedică formarea pietrelor

thehealthy.com

Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi: Împiedică formarea pietrelor. Rinichii sunt unul dintre organele cărora le acordăm cea mai mică atenție. Ei îndeplinesc o grămadă de funcții importante în corpul nostru – purificarea sângelui și eliminarea produselor metabolice.

Buna funcționare a acestui organ poate fi ajutată de consumul de băuturi adecvate.

Cele mai utile băuturi pentru rinichi

1. Ceaiul de albăstrele

Această plantă a fost folosită de mult timp pentru a trata infecțiile tractului urinar. De asemenea, previne formarea pietrelor la rinichi, mai ales atunci când este combinată cu citrat de potasiu.

CITEȘTE ȘI: Fii atent la mâini: Simptomele care ar putea indica probleme cu rinichii

2. Ceaiul de Rehmannia

Puțin cunoscută în Occident, dar populară în China, această plantă promovează sănătatea generală a rinichilor și ajută la tratarea unor afecțiuni renale. Studiile efectuate pe pacienți care au primit infuzie de rehmannia au arătat o reducere a nivelului de creatinină. Acest indicator este un semn clinic de îmbunătățire a funcției renale, scrie The Health Site.

3. Suc de afine

Acest fruct este unul dintre cele mai populare remedii pentru problemele și infecțiile tractului urinar. Acest lucru se datorează, probabil, prezenței acidului chinic în el, un compus care afectează aciditatea urinei.

CITEȘTE ȘI: Cum îți pot transmite ochii că ai probleme cu rinichii: La ce să fii atent

4. Ceai de ghimbir

Proprietățile antioxidante puternice ale ghimbirului susțin sănătatea generală a rinichilor și reduc stresul oxidativ. Este, de asemenea, foarte eficient în curățarea rinichilor și chiar în dizolvarea pietrelor existente. Poate fi administrat sub formă de ceai sau de pastă făcută din ghimbir și miere.

Comentarii: