NUTRITIE SANATATE

Bea cel puțin 5 pahare de apă pe zi și vezi ce se întâmplă cu inima ta

myhighplains.com

Bea cel puțin 5 pahare de apă pe zi și vezi ce se întâmplă cu inima ta. Beneficiile consumului a 8 pahare de apă pe zi sunt cunoscute de toată lumea. Dar, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din California, dacă vrei să-ți protejezi inima, 5 pahare sunt suficiente.

Bea cel puțin 5 pahare de apă pe zi – care este beneficiul pentru inimă

Apa curată vă va ajuta să vă protejați de un atac de cord. Cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California au ajuns la această concluzie. Potrivit acestora, dacă o persoană bea cel puțin cinci sau mai multe pahare de apă pe zi, riscul unui atac de cord scade brusc, scrie actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu inima ta dacă mănânci o linguriță de miere pe zi

Ei subliniază că doar apa pură are aceste proprietăți. Oamenii de știință spun că consumul de băuturi precum ceaiul, cafeaua, sucurile, laptele și alcoolul cresc riscul de atac de cord.

20.000 de bărbați și femei sănătoși, cu vârste cuprinse între 38 și 100 de ani, au participat la studiul realizat de aceștia. Aceștia au fost observați timp de șase ani. Oamenii de știință au reușit să demonstreze că femeile care beau mai mult de cinci pahare de apă pe zi au cu 41% mai puține șanse de a muri din cauza unui atac de cord, în comparație cu cele care beau mai puțin de două pahare.

În cazul bărbaților, acest indicator se ridică la 54 la sută.

Oamenii de știință subliniază că, atunci când se consumă alte băuturi, efectul protector al apei se pierde. În consecință, s-a înregistrat o dublare a riscului de atac de cord la femei și o creștere de 46 la sută a șanselor de atac de cord la bărbați.

CITEȘTE ȘI: Boala care afectează plămânii și inima: Este descoperită târziu și nu se vindecă

Oamenii de știință explică de ce se întâmplă acest lucru. Potrivit acestora, apa este absorbită imediat. Ajunsă în corpul nostru, aceasta diluează sângele. Cu toate acestea, atunci când este consumată împreună cu alte băuturi, ea rămâne în intestine și nu ajunge în sânge.

Comentarii: