NUTRITIE SANATATE

Leguma care îi protejează pe vârstnici de hipertensiunea arterială: Este bogată în magneziu și potasiu

jocooks.com

Leguma care îi protejează pe vârstnici de hipertensiunea arterială: Este bogată în magneziu și potasiu. O legumă care abundă în oligoelemente importante pentru inimă, cum ar fi magneziul și potasiul, îi protejează pe vârstnici de hipertensiunea arterială.

Ea trebuie să fie prezentă în dieta lor. „Potasiul elimină excesul de lichid și previne astfel acumularea de presiune. „Magneziul îmbunătățește starea sistemului nervos, ameliorează iritabilitatea, întărește țesutul osos”, informează nutriționistul Dr. Elena Solomatina.

CITEȘTE ȘI: Leguma cu efecte protectoare asupra vaselor de sânge și a tensiunii arteriale: Este la mare căutare în țările scandinave

Leguma cea mai utilă pentru sângele vârstnicilor

Medicul adaugă că spanacul conține o cantitate mare de carotenoizi – acești antioxidanți ajută la întărirea funcțiilor de protecție a țesuturilor mucoase, precum și a endoteliului vascular. Ei au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și asupra stării organelor de vedere.

Potrivit specialistului, este util pentru persoanele în vârstă să consume spanac, inclusiv pentru prevenirea cataractei, care îi amenință cu orbirea.

CITEȘTE ȘI: Leguma care scade riscul de a face demență și are grijă de ficatul tău

Expertul adaugă că spanacul conține vitamina K, necesară pentru sănătatea oaselor și pentru procesele normale de coagulare a sângelui, precum și vitamina E, care întărește inima și vasele de sânge, potrivit actualmo.com.

Comentarii: