NUTRITIE

Cele mai gustoase rulouri cu cașcaval

Începutul școlii este o bătaie de cap pentru părinți în ceea ce privește pachețelul din fiecare zi pentru copii.

Ca și idee de meniu pentru școală, vă propun o rețetă foarte simplă de rulouri cu cașcaval.

Cele mai gustoase rulouri cu cașcaval

CITEȘTE ȘI: Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 230 ml lapte călduț
  • 10 g zahăr
  • 50 g unt
  • 3 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 200 g cașcaval

*un ou bătut pentru uns

Cele mai gustoase rulouri cu cașcaval

Pentru început vom pune făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei vom face o gaură în care vom mărunți drojdia.

Adăugăm laptele călduț peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.

Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: zahărul, praful de sare, untul topit și gălbenușurile.

Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini.

Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru o oră.

CITEȘTE ȘI: Drojdia uscată versus drojdia proaspătă: Care dă gust mai bun aluatului de pâine sau de cozonaci

După ce aluatul a dospit suficient, întindem o bucată de aluat dându-i formă de palmă, punem o bucată de cașcaval ca degetul în capăt și începem să rulăm.

Când le așezăm în tavă, le ungem cu ou bătut și dacă vreți, puteți presăra deasupra susan sau mac.

Le băgați în cuptor pentru 20 de minute, la 170 °C .

Comentarii: