LIFESTYLE

Cele mai otrăvitoare vase care se găsesc în aproape fiecare bucătărie

hips.hearstapps.com

Cele mai otrăvitoare vase care se găsesc în aproape fiecare bucătărie. Puțini oameni se gândesc la asta, dar bucătăria este unul dintre cele mai periculoase locuri din orice apartament sau casă.

În timp ce gătește, toată lumea riscă, în primul rând, să se taie la mână, să se ardă sau să se întâmple altceva. Unii oameni nu realizează că până și ceainicele, ceștile și farfuriile pot fi periculoase.

Veselă veche periculoasă Vesela veche este foarte frumoasă – ceainicele, ceștile și farfuriile sunt, de obicei, decorate cu modele uimitoare. Nu le folosiți. Acest lucru este valabil mai ales pentru vasele de porțelan – majoritatea ceștilor și farfuriilor sunt acoperite cu vopsea care conține plumb și cadmiu.

De îndată ce sunt încălzite, substanțele toxice încep să fie eliberate în alimente, după care pătrund în corpul uman.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Spălatul vaselor va deveni mult mai uşor

IMPORTANT: dacă în garderoba dvs. există sticlărie verde, acesta este un motiv pentru a fi extrem de prudent. Poate că este sticlă cu uraniu radioactiv!

Cele mai otrăvitoare vase care se găsesc în aproape fiecare bucătărie

Ceramică făcută manual

În bucătăriile unora se găsește și ceramică făcută manual. Lutul din care sunt făcute astfel de vase nu poate dăuna prea mult sănătății umane, dar vopseaua aplicată pe el poate dăuna.

Pericolele ustensilelor de gătit din aluminiu

Ustensilele din aluminiu erau foarte comune. Și nu este nimic ciudat în asta, deoarece acest metal este ușor, ieftin și se încălzește rapid. Este mai bine să renunțați la acest obicei pentru totdeauna. Și toate acestea pentru că, atunci când sunt încălzite, aceste vase eliberează particule de aluminiu, care apoi se acumulează în corpul uman.

S-a dovedit științific că aluminiul este un metal care distruge sistemul nervos uman. Persoanele care folosesc vase fabricate din acest material, după o duzină de ani pot începe să aibă probleme serioase cu gândirea – probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer crește de multe ori.

Pericolele matrițelor din silicon

Orice iubitor de gătit, și mai ales de copt, are probabil forme de cupcake și alte produse similare. Acestea sunt de obicei fabricate din silicon inofensiv și pot fi încălzite până la 250 de grade Celsius fără nicio teamă. Tăvile de silicon pentru cupcake sunt o invenție grozavă, dar cel mai bine este să le înlocuiți în mod regulat.

Dar chiar și acest material inofensiv poate deveni periculos în unele cazuri. Astfel, dacă uitați prăjitura în cuptor, formele pot fi deteriorate, ceea ce face ca formele să fie inutilizabile. Faptul este că structura materialului este deja ruptă și particulele sale vor ajunge cu siguranță în mâncare. Inițial, nu vor exista efecte speciale, dar pe termen lung pot apărea probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai o bucătărie ca în reviste: Șase pași pentru a avea o bucătărie organizată și aerisită

Vasele antiaderente vechi

Rareori, dar totuși, unii oameni mai pot vedea tigăi antiaderente lansate înainte de 2010. Unii oameni le iubesc foarte mult pentru că fac cele mai delicioase clătite și, de multe ori, astfel de tigăi sunt oferite drept cadouri pentru nunți sau alte evenimente semnificative. Nu este nevoie să le depozitați, deoarece suprafața antiaderentă conține cel mai probabil acid perfluorooctanoic (PFOA), care a fost popular până în 2010, care este cunoscut și sub numele de Teflon.

Astăzi este deja interzis, deoarece s-a dovedit științific că este otrăvitor pentru oameni și că provoacă apariția cancerului, potrivit actualno.com.

Comentarii: