SANATATE

Cele mai puternice antibiotice naturale și efectele lor

closte.com

Antibioticele naturale, pe care le gasim in natura si care au existat tot timpul acolo sunt o solutie excelenta in multe situatii.

Bacteriile nu dezvolta rezistenta la antibiotice naturale!

Antibioticele naturale reprezinta remediul prin care se evita dezvoltarea rezistentei bacteriilor la antibiotice, fara reactii adverse. Exista multe substante naturale extrem de eficiente, cu proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, acestea fiind capabile sa protejeze organismul uman in conditii de siguranta si care au reale efecte de vindecare.

CITEȘTE ȘI: Antibiotic natural eficient: Leguma care combate infecțiile și întărește imunitatea

Iata cateva dintre cele mai puternice antibiotice naturale si efectele lor:

1. Usturoiul – antibiotic natural stravechi

Usturoiul este folosit in toata lumea de mii de ani ca antibiotic natural si imunostimulator. Usturoiul trateaza eficient o multitudine de afectiuni, de la o simpla otita pana la pneumonie, stafilococul auriu, helicobacter pylori sau raceali si gripe. Studiile moderne au confirmat puterile imunostimulatoare, antioxidante si antibacteriene ale usturoiului. Ingredientul activ din acest antibiotic natural, alicina, distruge o varietate larga de virusuri, ciuperci si bacterii.

2. Echinacea – si rolul antibiotic

Echinacea este o planta medicinala din ce in ce mai populara, folosita de sute de ani pentru intarirea sistemului imunitar si impotriva unor varietati de infectii. In mod traditional, echinacea era aplicata pe ranile deschise, in cazul difteriei, a leziunilor cauzate de sifilis sau a altor tipuri de infectii. Desi in prezent este mai populara ca remediu impotriva racelii si gripei, echinaceea are si abilitatea de a distruge unele dintre cele mai puternice bacterii, precum stafilococul auriu.

3. Mierea de Manuka

Mierea de Manuka este un antibiotic natural foarte eficient in tratarea unei game variate de agenti patogeni. Spre surprinderea cercetatorilor, bacteriile nu dezvoltau rezistenta la acest tratament dulce. Mierea de Manuka este produsa doar in Australia si Noua Zeelanda de catre albine din arborele de Manuka.

4. Propolisul

Propolisul este recomandat pentru prevenirea si tratarea infectiilor. Propolisul are peste 70 de proprietati farmacologice dovedite, are sute de indicatii si a fost folosit in scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri. Ca si antibiotic natural, propolisul trateaza infectiile cailor respiratorii superioare, diverse afectiuni ale aparatului digestiv, parazitoze intestinale, diverse infectii, afectiuni ale cavitatii bucale si farinigelui, afectiuni ale pielii, artrite, artroze;

5. Uleiul de oregano

Uleiul de Oregano are efecte antioxidante, antiseptice, antivirale, antifungice, antiinflamatoare si antiparazitare. Exista peste 40 de specii diferite de oregano, dar cel mai eficient pentru efectul terapeutic de antibiotic este uleiul obtinut din oregano salbatic. Uleiul de oregano este benefic pentru tratarea infectiilo sinusurilor si ale tractului respirator superior dar si pentru infectii dermatologice sau ale unghiilor.

6. Ghimbirul

Ghimbitrul are acei compusi numiti gingeroli, care s-au dovedit eficienti impotriva unor agenti patogeni gram-negativi, precum si impotriva unui numar de agenti patogeni din cavitatea bucala. Ghimbirul poate ucide celulele canceroase, reduce inflamatia creierului si amelioreaza sau vindeca problemele intestinale, cum ar fi ulcerul, colita sau refluxul gastric. Ghimbirul are, de asemenea, influenta anticrampe si reduce sau inlatura diareea, fiind considerate o planta antigreata, ajutand si la prevenirea senzatiei de voma.

CITEȘTE ȘI: Supranumit ”cel mai puternic antibiotic natural”: Combinația care te ajută când ești răcit

7. Argintul coloidal

Argintul coloidal este deasemenea un antiobiotic natural recunoscut de sute de ani. Actiunea argintului cloidal este specifica pe anumite structuri celulare. Fiecare celula care nu are un perete celular rezistent din punct de vedere chimic va fi afectata de actiunea argintului, inclusiv bacteriile sau chiar alte organisme care nu au pereti celulari, cum sunt de exemplu, virusurile extracelulare. Argintul coloidal poate fi utilizat atat pe cale interna, cat si pe cale externa.

Pentru a se imbunatati absorbtia argintului coloidal se recomanda sa se mentina cateva minute in gura inainte de a-l inghiti si este recomandat sa se administreze pe stomacul gol. Pentru uz extern, argintul coloidal, poate fi aplicat pe arsuri si taieturi ca atare sau sub forma de gel. Pe langa faptul ca durerea cauzata de acestea dispare aproape imediat dupa aplicare, argintul coloidal grabeste procesul de vindecare si ajuta la cicatrizarea rapida a ranilor, fara a ramane urme.

Comentarii: