Cele trei categorii de oameni care ar trebui să se ferească de piersici. Piersicile sunt fructe delicioase, aromate și suculente, care nu întâmplător sunt considerate un simbol al verii. Sunt bogate în vitaminele A, C, E, potasiu, fibre și antioxidanți. Dar se pare că consumul lor nu este potrivit pentru toată lumea.
Există 3 categorii de persoane care pot fi afectate de consumul acestui fruct. Publicația Health explică cine sunt acestea.
Cele trei categorii de oameni care ar trebui să se ferească de piersici
Persoanele cu alergii
Prima categorie este reprezentată de persoanele cu alergii sau intoleranțe alimentare. Piersicile sunt un alergen destul de puternic. Ele pot provoca mâncărimi, umflarea feței, a buzelor, a limbii, erupții cutanate și, în cazuri severe, chiar șoc anafilactic.
CITEȘTE ȘI: Fructul care crește sensibilitatea corpului la insulină
Adesea, alergia la piersici se observă la persoanele sensibile la polenul de mesteacăn – aceasta se numește alergie încrucișată. De asemenea, coaja piersicii conține peri microscopici care pot irita mucoasa bucală și gâtului.
Persoanele cu diabet
Persoanele cu diabet sau prediabet trebuie să fie, de asemenea, atente cu piersicile. Aceste fructe au un indice glicemic mediu și conțin multă fructoză. O piersică medie conține până la 15 g de carbohidrați. Acest lucru poate duce la o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.
Prin urmare, diabeticii trebuie să monitorizeze cu atenție cantitatea de fructe consumate și să acorde preferință soiurilor mai puțin dulci sau acre. Piersicile conservate trebuie excluse complet – conțin prea mult zahăr.
Persoanele cu gastrită
Persoanele cu gastrită, ulcere sau aciditate gastrică ridicată sunt a treia categorie de persoane care ar trebui să fie atente cu acest fruct. Piersicile conțin acizi organici care pot irita mucoasa gastrică. Consumul acestor fructe pe stomacul gol sau în cantități mari provoacă adesea arsuri la stomac, dureri abdominale, balonare sau chiar exacerbarea bolilor gastro-intestinale cronice. Ar trebui să fiți deosebit de atenți în timpul exacerbărilor sezoniere.
Tulburări digestive
Chiar dacă nu vă încadrați în aceste categorii, nu ar trebui să exagerați cu piersicile. Consumul excesiv al acestora poate duce la tulburări digestive datorită conținutului ridicat de fibre, scrie Health, citând Journal of Food Safety, EFSA.
CITEȘTE ȘI: Fructul care reglează tensiunea și scade tensiunea: Consumă-l în fiecare zi
În ceea ce privește beneficiile piersicilor, acestea conțin fibre solubile, care elimină sărurile metalelor grele și toxinele, scad nivelul colesterolului din sânge, elimină excesul de lichide din organism, asigură funcționarea normală a mușchiului cardiac și scad tensiunea arterială. Piersicile conțin o cantitate suficientă de beta-caroten, care poate avea un efect pozitiv asupra vederii, în plus, această componentă susține și microflora intestinală sănătoasă.
Comentarii:









