SANATATE

Cele trei reguli de aur pentru a avea un creier sănătos: Recomandările neurochirurgului Leon Dănăilă

Foto: providr.com

Cele trei reguli de aur pentru a avea un creier sănătos: Recomandările neurochirurgului Leon Dănăilă. Cunoscutul neurochirurg dezvăluie ce obiceiuri esenţiale trebuie respecate pentru a avea un creier sănătos şi pentru a preveni diverse afecţiuni medicale.

Numit de mulți drept “sculptorul de creiere”, după ce a studiat toată viața acest organ, Leon Dănăilă a explicat ce putem face pentru a-l menține sănătos cât mai mult timp. Potrivit medicului, creierul este un organ vital care se transformă, de-a lungul timpului. Pentru a apărea noi neuroni, e nevoie de activități pentru a menține mintea activă.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează: Alimentul consumat zilnic de milioane de români care încetinește creierul

Cele trei reguli de aur pentru a avea un creier sănătos

De asemenea, trebuie să avem grijă și la alimentație și să avem o dietă sănătoasă, care să conțină și pește. Odihna reprezintă un alt aspect important, de care trebuie să ținem cont. Mai exact, e nevoie de cel puțin 7 ore de somn pe noapte pentru a ajuta la menținerea unui creier sănătos, după cum a explicat cunoscutul neurochirurg.

Totodată, este esențial să facem mișcare regulat. Nu este nevoie neapărat de sală, ci și de plimbări în natură sau exerciții fizice acasă. Acestea vor contribui la o stare generală de sănătate.

Un alt aspect important este cunoașterea. Pentru a antrena creierul, e nevoie să fii în permanență în contact cu noutățile de orice fel. E bine să faci activități noi, care te ajută să-ți menții creierul tânăr.

“Trebuie exerciții fizice, trebuie să fii în contact cu tot ce este nou, trebuie să ai o mulțime de provocări, trebuie să ai un regim alimentar foarte sănătos. Regimul alimentar mediteraneean de obicei, cu pește, cu fructe de mare.

Trebuie să ai un somn foarte bun, să dormi cel puțin 7 ore pe noapte, creierul are nevoie de odihnă. Și trebuie să fii mereu în contact cu noutăți ca să antrenezi creierul ca și un sportiv care își antrenează mușchii”, a spus medicul cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai.

Ce să mănânci pentru a avea o viață lungă și sănătoasă

Medicul Leon Dănăilă a vorbit despre importanța unei diete sănătoase și a dezvăluit ce alimente e bine să fie incluse în aceasta. Potrivit neurochirurgului, nu trebuie să consumă doar fructe și legume, ci și carne și pește.

CITEȘTE ȘI: Dovedit ştiinţific: Metoda prin care creierul întinereşte cu până la 10 ani

Vitamina B12, care se găsește în carne, este benefică pentru creier. Nu e nevoie, însă, să consumăm carne în exces, ci în cantități moderate, potrivit medicului.

Cele mai bune diete sunt regimul mediteraneean, regimul Okinawa, regimul împotriva hipertensiunii arteriale, dar și regimul japonez. Regimul din Occident, cel bazat pe produse fast-food, este cel mai nesănătos.

Comentarii: