SANATATE

Cercetătorii americani dezvăluie: De ce riscul de infarct creşte când eşti răcit sau ai gripă

Foto: Pinterest.com

Cercetătorii americani dezvăluie: De ce riscul de infarct creşte când eşti răcit sau ai gripă. Este foarte greu să eviți să te îmbolnăvești când peste tot în jurul tău oamenii sunt răciți, tușesc și strănută într-una, dar tocmai de aceea trebuie să fii și mai prevăzător.

Dr. Elizabeth Hamilton, medic primar la Greater Baltimore Medical Center din Maryland este de părere că e acum, după ce s-a descoperit că gripa poate provoca un atac de cord, este și mai important să-ți iei toate precauțiile necesare pentru a nu răci, scrie feminis.ro.

Ea face apropo la un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine, conform căruia: „Riscul de a face un infarct este mai ridicat la adulții care au gripă sau alte infecții respiratorii.”

Cercetătorii americani dezvăluie: De ce riscul de infarct creşte când eşti răcit sau ai gripă

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE! Boala contagioasă care te poate omorî într-o zi. Simptome asemănătoare cu gripa

Studiul cu pricina a fost efectuat de către Institute for Clinical Evaluative Sciences (ICES) în colaborare cu Public Health Ontario (PHO) și a ținut sub observație 20000 de adulți din Ontario, între anii 2009-2014.

Dintre aceștia, 332 au fost internați în spital din cauza unui atac de cord la numai un an de la diagnosticul de gripă, deoarece atunci când ești bolnav corpul este supus la foarte mult stres, iar dacă înainte mai sufereai și de alte boli cardiovasculare, probleme respiratorii, astm sau emfizem, riscul crește, întrucât sistemul imunitar era deja slăbit.

CITEȘTE ȘI: Un cunoscut medic spune totul despre gripă: Sfaturile care te vor feri de probleme în timpul epidemiei

Dr. Jeff Kwong, cercetător șef în cazul unui alt studiu asemănător a declarat: „Cei cu risc crescut de atac de cord ar trebui să-și ia precauții suplimentare pentru a preveni infecțiile respiratorii precum și gripa sau simpla răceală, printre acestea numărdânu-se efecuarea vaccinurilor antigripale, dar și spălarea frecventă pe mâni, fără a pune apoi mâna la ochi, nas sau gură.

În plus, trebuie avută o grijă sporită dacă persoana este fumătoare, supraponderală, are tensiunea mare sau colesterolul crescut.”

Citeste mai mult
Comentarii: