SANATATE

Cercetătorilor nu le-a venit să creadă! Efectele dansului asupra creierului au depăşit aşteptările

sigridspinnox.com

Specialiştii cred că există o legătură între inteligenţă, mobilitate şi luarea deciziilor, iar dansul poate avea un rol esenţial.

New England Journal of Medicine a publicat un studiu despre efectele dansului asupra intelectului.

Cercetarea a fost condusă de cei de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, iar rezultatele sunt uimitoare!

CITEȘTE ȘI: Trucuri anti-stres: 13 activităţi care calmează şi alungă anxietatea

Dansul are impact asupra creierului

Cercetătorii au analizat o serie de activităţi fizice şi mentale, cum ar fi rezolvarea jocurilor de puzzle, cântatul la un instrument muzical, mersul pe jos, dansul şi practicarea unui sport, care ar putea avea impact asupra dezvoltării neuronilor din creier, implicit asupra inteligenţei, scrie gandul.info.

În mod surprinzător, nicio activitate fizică nu a adus vreo schimbare în dezvoltarea creierului, în afară de dans. Chiar mai mult, niciunul dintre exerciţiile mentale nu părea să îmbunătăţească procesele cognitive, aşa cum o face dansul.

Reducerea riscului de demență cu 7%

În timp ce examinau beneficiile mişcării, cercetătorii au descoperit că dansul practicat frecvent poate reduce riscul de demenţă cu 76%.

Oamenii de ştiinţă care au condus cercetarea au fost uimiţi de efectele pe care dansul le poate avea asupra neuroplasticităţii creierului.

CITEȘTE ȘI: Ai nevoie doar de 15 minute zilnic! Exerciţiile care îmbunătăţesc circulaţia sângelui

Dr. Robert Katzman afirmă că dansul are ca rezultat dezvoltarea unor rezerve cognitive mai mari şi sporeşte complexitatea sinapselor neuronale, îmbunătăţind astfel calităţile neuronale ale creierului. Dansul poate aduce numeroase beneficii creierului, inclusiv cel de îmbunătăţire a memoriei.

Comentarii: