RELATII

Fără chef de sex? Ai grijă la acești factori care pot duce la frigiditate

Frigiditatea reprezinta una dintre problemele peste care multe femei nu stiu cum sa treaca. Aceasta este definita ca lipsa a dorintei sexuale si a neputintei de a avea orgasm sau cand femeia are dorinta sexuala, dar nu reuseste sa experimenteze orgasmul.

Fiind un aspect atat de sensibil, iata factorii care duc la frigiditate, conform Csid.ro:

Un barbat egoist

Un asemenea barbat este obisnuit sa aiba relatii sexuale cu partenere ocazionale, fara nici un fel de legaturi emotionale intre ei. Si, dintr-odata, el devine profund ranit cand descopera ca partenera nu ii raspunde pozitiv pe cale sexuala.

El se bazeaza pe barbatia sa, pe care o considera garantia suficienta pentru orgasmul partenerei. Dar, de fapt, nu face decat dovada unui sot sau amant prost, pentru ca nu-si satisface decat propria dorinta sexuala. Tot timpul el doar ia si nu ofera nimic in schimb.

CITEȘTE ȘI: Top MINCIUNI pe care femeile le spun barbatilor

Cât va dura relația voastră, în funcție de luna în care a început

Visele erotice

Multe femei “pseudofrigide” raspund afirmativ daca sunt intrebate despre vise erotice si masturbare. Acest lucru inseamna ca ele experimenteaza sexul numai in vise sau prin auto-stimulare, aceasta fiind singura posibilitate prin care reusesc sa-si satisfaca apetitul sexual.

Sentimentele de culpabilitate

Masturbarea in sine nu pare un lucru rau pentru anumite femei, dar sentimentele de vinovatie suprimate profund in subconstient devin un obstacol foarte important, care nu permite relaxarea in timpul relatiilor sexuale.

Chiar si in cazul casatoriei, astfel de femei nu ingaduie partenerilor lor sa le stimuleze intr-o maniera care sa le aminteasca de masturbare.

Teama de sarcini nedorite

Aceasta este considerata inca una din cauzele temporare ale frigiditatii, in ciuda diversitatii metodelor contraceptive. Daca o femeie nu poate lua pilule din anumite motive, iar alte metode de contraceptie au esuat, neincrederea privind siguranta actului sexual ii poate reduce dorinta sexuala.

CITEȘTE ȘI: Cum îţi dai seama că ţi-ai găsit jumătatea: Indiciile de care trebuie să ţii cont

Sfaturi pentru toate femeile: Cum îi puteţi face pe bărbaţi să vă iubească şi mai mult

Avortul

Multe femei sunt convinse ca dupa un prim avort nu vor mai putea simti o dorinta sexuala la fel de puternica ca inainte. In plus, foarte rar vor avea un orgasm dupa cel de-al doilea avort, cu atat mai mult daca s-a intamplat la scurt timp dupa primul.

Asadar, aceste femei raman traumatizate si nu mai suporta sa faca sex pentru o perioada lunga de timp. Daca partenerii lor sunt extrem de amabili, tandri si intelegatori cu ele, vor depasi incet-incet starea de frigiditate.

Caracteristici comportamentale

Frigiditatea poate fi si un semn al unei persoane instabile si chiar nevrotice. Sau al unei persoane cu un complex de inferioritate dobandit in tinerete. Astfel de femei sunt, de obicei, nervoase, inadaptate si niciodata multumite de ele insele.

Sunt imature si isi suprima emotiile, astfel incat nu reusesc pur si simplu sa se relaxeze. Sunt mereu in conflict cu ele insele si cu cei din jur. Se trezesc nervoase din cauza ca nu dorm bine. Iar o astfel de atmosfera creata pe parcursul zilei cu siguranta nu este tocmai adecvata pentru stimularea sexuala, care adesea se termina cu lacrimi.

Comentarii: