NUTRITIE SANATATE

Cine NU ar trebui să consume brânză: Bolile care se agravează prin acest aliment

Foto: Pinterest.com

Cine NU ar trebui să consume brânză: Bolile care se agravează prin acest aliment. Brânza, dăunătoare pentru oamenii cu aceste boli. Experții au dezvăluit ce se va întâmpla cu inima lor

Brânza este consumată de mulți oameni, dar este o sursă de grăsimi saturate și colesterol „rău”, spune medicul Andrey Bobrovski. Medicul nutriționist spune că brânză poate fi dăunătore pentru oameni în unele cazuri.

CITEȘTE ȘI: Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici

Medic: Brânza este bogată în calorii

„Brânza este bogată în calorii, conține grăsimi rele, colesterol rău, care poate afecta dezvoltarea bolilor cardiovasculare, în primul rând ateroscleroza”, spune Andrey Bobrovsky.

Cine NU ar trebui să consume brânză: Colesterol

De asemenea, nu este recomandat persoanelor cu colesterol ridicat și celor care suferă de boli de inimă. Medicul mai spune că brânza conține multă sare, al cărei consum în cantități mari poate dăuna sănătății.

„Oamenii care mănâncă în mod regulat multă brânză pot fi expuși riscului de a dezvolta hipertensiune arterială”, spune dr. Bobrovsky.

Oamenii de știință au dezvăluit ce se va întâmpla cu inima celor care mâncăm brânză în fiecare zi.

Nutriționistul recomandă să consumați maximum 50 de grame pe zi – acest lucru este suficient pentru ca organismul să primească substanțele utile conținute în produs fără riscuri suplimentare pentru sănătate. Mai exact, brânza conține calciu, proteine, aminoacizi, vitamina B12.

CITEȘTE ȘI: Sfatul expertului: Cele cinci semne care îți spun dacă brânza este din lapte sau este contrafăcută

Cine NU ar trebui să mănânce brânză: Factorul principal dăunător al acestui produs lactat

Cercetătorii au descoperit că există o legătură strânsă între brânza maturată și hipertensiunea arterială, care este responsabilă de atacuri de cors, accidente vasculare cerebrale și multe apte probleme grave de sănătate.

Factorul principal dăunător al acestui produs lactat afectează dezvoltarea bolilor din cauza cantității mare de sare. De exemplu, brânza cheddar are multă sare, explică șefa Institutului Wolfson, Chaterine Jenner.

Comentarii: