NUTRITIE SANATATE

Fructul care poate provoca ulcer: La ce să ai grijă

simplyrecipes.com

Fructul care poate provoca ulcer: La ce să ai grijă. Consumul unui fruct de primăvară, iubit de tineri și bătrâni, poate duce la ulcer.

Asta avertizează nutriționistul Natalia Bolșakova.

Fructul care poate provoca ulcer – Căpșune

Potrivit specialistului, acest fruct este un antioxidant pentru organism, previne îmbătrânirea timpurie, întărește sistemul imunitar, normalizează metabolismul și ajută la eliberarea bilei.

CITEȘTE ȘI: Arunci codiţele de la căpşuni? Greşeşti! Iată DE CE

„Dacă nu suferiți de alergii, vă puteți permite cu ușurință până la 250 de grame de căpșuni pe zi. Dar este important ca acestea să fie de sezon și să fie cultivate fără chimicale. Alegeți fructe locale. Căpșunile conțin un oligoelement care provoacă producerea de „hormoni ai fericirii”, spune Dr. Bolshakova.

Cu toate acestea, ea notează că fructul parfumat are dezavantajele sale. Căpșunile pot dăuna persoanelor cu boli gastrointestinale, deoarece consumul lor provoacă fermentație în intestine și poate provoca, de asemenea, gastrită și ulcer.

În plus, nutriționistul recomandă persoanelor cu gută să nu mănânce mai mult de două căpșuni pe zi.

Căpșunile nu stimulează rapid zahărul din sânge al unei persoane, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei care au diabet. Zahărul, însă, este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI: Fructele pe care nu trebuie să le ratezi în această vară: Previn cancerul și protejează creierul

În plus, acesta duce la modificarea structurii circuitului din creier.

Autorii unui studiu spun că descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influenţează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependenţă”, conform Antena3.

Comentarii: