LIFESTYLE

Drogul care face ravagii în cluburile de noapte din România: Femeile devin păpuși umane

news.sky.com

Drogul care face ravagii în cluburile de noapte din România: Femeile devin păpuși umane. GHB (acid Gama HidroxiButiric) sau „drogul violului” face ravagii în cluburile de noapte din Europa, dar a ajuns și în România.

Este utilizat în special de către bărbați pentru a determina femeile să întrețină relații sexuale, împotriva voinței lor. Recent, o fată de 15 ani a fost drogată și violată de alte 4 fete.

„Pentru a fi acceptați de către o femeie, bărbații pun acest drog în băutura partenerei, pentru ca apoi să o violeze fără ca aceasta să riposteze vehement. GHB se vinde sub formă de lichid, praf, capsule sau granule, ce se dizolvă în apă sau alcool și, pentru că nu are nici miros sau gust, nu poate fi depistat la prima vedere.

CITEȘTE ȘI: Adrian Mutu vorbește deschis despre scandalul drogurilor de la Chelsea: ”Asta se întâmplă când nu ai educație!”

Drogul care face ravagii în cluburile de noapte din România

GHB își face efectul în circa 5-15 minute, consumatorul simțindu-se la fel ca după un pahar sau două de alcool: relaxat, ușor amețit, destins, dezinhibat”, susține Gigel Lazăr, reprezentantul Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului(CIADO).

Întrucât „Efectele GHB sunt foarte similare cu acelea induse de consumul de alcool. Poate avea efecte sedative, hipnotice, disociative sau poate induce amnezie. Pe de altă parte, GHB duce la pierderea capacităţii de orientare spaţială şi pierderi de memorie, acţionând asupra receptorilor de la nivelul cortexului cerebral prefrontal”, explică Florina Bojin, medic specialist Medicină de Laborator.

Efectul stupefiantului poate dura până la șase ore, iar medicii spun spun că, în combinație cu alcool, drogul violului poate cauza moartea, informează Iqool.

Drogul violului, supranumit și ecstasy lichid, este inodor, insipid şi incolor, iar la câteva ore de la consum, dispare din sânge și nu poate fi detectat la analize. La bărbații care îl consumă se manifestă un grad mai mare de stimulare sexuală, iar la femei printr-o sexualitate accentuată, acestea acceptând relații multiple, involuntare, despre care nu își mai amintesc decât vag.

O elevă de 15 a fost drogată și sechestrată de alte fete

O elevă de 15 ani a fost drogată cu „drogul violului”, sechestrată și violată de niște fete. Fata, elevă în clasa a IX-a, a trăit un adevărat coșmar. A fost dusă într-un apartament, legată și supusă unor abuzuri sexuale de neimaginat.

CITEȘTE ȘI: Mărturisiri cutremurătoare ale unei celebre cântărețe! Mihaela Mihai: ”Soțul mă droga!”

Fata, în vârstă de 15 ani, a mers la o petrecere într-un club, unde ar fi fost drogată cu o combinație de narcotice. De acolo a ajuns într-un apartament, unde a fost sechestrată și abuzată sexual. Polițiștii spun că ea nu a reacționat, pentru că nu mai avea capacitatea să o facă. Abia în momentul în care și-a revenit a mers acasă și le-a spus părinților ceea ce s-a întâmplat.

În stare de șoc, oamenii au cerut ajutorul polițiștilor. Cercetările sunt acum unele complicate, pentru că vor să afle și sursa drogurilor.

Comentarii: