NUTRITIE

Cum să bei mai multă apă: Trucurile care te pot ajuta să îți formezi un obicei bun

Cum să bei mai multă apă: Trucurile care te pot ajuta să îți formezi un obicei bun. Dacă bei mai multă apă pentru a te asigura că ești bine hidratat pe tot parcursul zilei nu poate decât să-ți îmbunătățească sănătatea.

Iar acum că vara a venit este momentul perfect pentru a vă asigura că hidratarea este un obicei în rutina dvs. obișnuită.

Dar dacă a rămâne hidratat nu este în prezent o prioritate, gândul de a schimba acest lucru poate părea o provocare sau chiar jenant. Așadar, cum poți bea mai multă apă în fiecare zi fără ca acest lucru să pară o sarcină dificilă și plictisitoare?

De ce este importantă hidratarea?

Corpul tău este alcătuit din 50-70% apă și depinde de apă pentru a funcționa corect. Fiecare celulă, țesut și organ din corp are nevoie de apă pentru a funcționa. Menținerea unei hidratări adecvate este importantă din mai multe motive.

Menținerea hidratării îi poate ajuta pe oameni să lupte împotriva ceții cerebrale, ajută organismul să elimine toxinele și poate chiar ajuta oamenii să piardă în greutate în anumite cazuri. De asemenea, ajută organismul să mențină o temperatură adecvată și ajută la menținerea articulațiilor lubrifiate.

CITEȘTE ȘI: Poate deshidratarea să ducă la un exces al grăsimii de pe burtă?

Apa reprezintă un procent mare din sânge, care transportă nutrienții esențiali către celulele dumneavoastră și deșeurile către rinichi. De asemenea, ajută la reglarea temperaturii corpului prin transpirație, ceea ce menține buna funcționare a tractului digestiv.

O hidratare optimă ajută, de asemenea, la menținerea nivelului de energie. În plus, deshidratarea cronică poate duce la probleme digestive, pietre la rinichi și tensiune arterială ridicată.

Pierzi apă zilnic. Atunci când pierdeți mai multe lichide decât asimilați, corpul dumneavoastră ajunge să nu mai aibă suficientă apă pentru a funcționa corect la performanțe maxime. Din această cauză, puteți ajunge să aveți dureri de cap, amețeli, probleme digestive și oboseală.

De asemenea, deshidratarea îți poate afecta negativ starea de spirit, memoria și abilitățile cognitive. Odată ce te rehidratezi, aceste simptome dispar.

Cum să bei mai multă apă în fiecare zi

Iată câteva sfaturi aprobate de experți pentru a vă ajuta să beți mai multă apă, pe care le puteți încorpora cu ușurință în rutina dvs. obișnuită. Aceste sfaturi nu numai că te vor ajuta să bei mai multă apă, dar îți vor permite să rămâi hidratat pe tot parcursul zilei.

1. Mănâncă alimente bogate în apă

Ține minte că alimente precum pepenele roșu și castravetele sunt în mare parte apă. Prin urmare, alegerea acestor alimente vă poate ajuta să vă mențineți hidratată prin simplul fapt că mâncați ceva delicios. Aceste alimente au electroliți naturali care pot ajuta la promovarea unei hidratări sănătoase. Pepenele roșu este 92% apă și conține electroliți de magneziu și potasiu.

2. Setați memento-uri

Setați o alarmă care să se declanșeze pe telefon la fiecare oră sau notițe cu locurile pe care le veți vedea.

3. Răsfățați-vă cu o sticlă mare de apă reutilizabilă

Cumpărarea unei sticle de apă mari și frumoase poate fi, de asemenea, o modalitate utilă de a bea mai multă apă. Poate părea prea simplu, dar cumpărarea unei sticle de apă cu pai sau având acasă paie reutilizabile pentru a le pune în pahare poate face ca sorbirea apei să fie mult mai ușoară și mai plăcută. Începeți prin a vă propune să beți cel puțin o sticlă plină pe zi și ajungeți la două sticle.

CITEȘTE ȘI: Cu deshidratarea nu e de glumit: Cum te poate îmbolnăvi

4. Pregătește-ți apa peste noapte și asigură-te că este disponibilă pe tot parcursul zilei

Umple o sticlă de apă noaptea și pune-o în frigider. În acest fel, vei avea o băutură pregătită pentru acele dimineți aglomerate, eliminând scuza că „nu ai timp” să umpli o sticlă de apă.

5. Aromatizează-ți apa

Adăugarea de lămâie, lime sau grapefruit în apă poate, de asemenea, să adauge mai multă aromă băuturii tale, fără a-i compromite integritatea sănătoasă. Apa cu lămâie, în special, a fost legată de o varietate de beneficii pentru sănătate.

6. Atunci când ai de ales o băutură, alege întotdeauna apa

Desigur, alte băuturi îți pot hidrata organismul, dar toate pălesc în comparație cu un pahar mare de apă. În loc de sucuri zaharoase sau de cești mari de cafea, alegeți apă sau apă carbogazoasă care nu conține calorii.

7. Ascultă-ți corpul

Uneori, soluția cea mai evidentă este cea mai utilă. Să răspunzi la semnalele interne pe care ți le trimite corpul tău este una dintre cele mai eficiente modalități de a rămâne hidratat. Beți atunci când vă este sete. Setea este modul în care corpul tău îți spune că ai nevoie de lichide, potrivit actualno.com.

Comentarii: