SANATATE

Poate deshidratarea să ducă la un exces al grăsimii de pe burtă?

Foto: Pinterest.com

Deshidratarea poate duce la un exces al grăsimii de pe burtă, potrivit specialiștilor. Aceasta apare atunci când cantitatea de apă excretată din organism este mai mare decât cea absorbită fiind una dintre principalele cauze ale creșterii în greutate. Deshidratarea afectează capacitatea organismului de a arde grăsimile și la încetinirea metabolismului. 

IMPORTANȚA APEI

Aproape două treimi din corpul uman este alcătuit din apă, iar apa acționează ca un inhibitor natural al apetitului. De asemenea, ajută la reglarea metabolismului. Într-un studiu din 2003, rata metabolică a crescut cu 30% după ce ați băut 2 pahare de apă.

Atunci când vă deshidratați, metabolismul dumneavoastră încetinește, ceea ce afectează modul în care corpul dumneavoastră arde grăsimile, ducând la un exces al grăsimii de pe burtă.

CITEȘTE ȘI: Cu deshidratarea nu e de glumit: Cum te poate îmbolnăvi

Corpul tău sesizează senzația de foame, ceea ce duce la creșterea consumului de calorii. Acest lucru poate duce la acumularea de grăsime încăpățânată în jurul stomacului, care este dificil de pierdut.

FUNCȚIONAREA RINICHILOR ȘI A FICATULUI

Atunci când organismul dumneavoastră este privat de apă, este afectată capacitatea rinichilor de a purifica sângele. Stresul asupra rinichilor provoacă stres asupra ficatului, împiedicându-l să metabolizeze grăsimile la fel de rapid și eficient cum ar trebui.

Ca urmare, metabolismul încetinește pentru a conserva apa, ceea ce duce la creșterea în greutate și poate contribui la apariția grăsimii de pe burtă.

EXERCIȚIUL ȘI SĂNĂTATEA

Exercițiul fizic regulat este una dintre cele mai eficiente modalități de a pierde în greutate, dar nehidratarea organismului după exerciții poate avea un efect dăunător. Exercițiile fizice determină corpul să piardă apă prin transpirație și este important să înlocuiți apa pierdută pentru a evita deshidratarea.

Potrivit unui studiu, înlocuirea lichidelor după efort se poate realiza prin consumul de multă apă împreună cu alimente care oferă o cantitate semnificativă de electroliți.

Consumul de apă în timpul exercițiilor fizice ajută la hidratarea organismului și vă oferă mai multă energie, menținând metabolismul să funcționeze eficient și să ardă grăsimile la un nivel optim.

CITEȘTE ȘI: Semnal de ALARMĂ pentru vârstnici: Legătura între deshidratare și demență

NIVELURILE DE ENERGIE ȘI HORMONII

Deshidratarea duce la reducerea nivelului de energie și la creșterea oboselii, făcând activitatea mai dificilă.

De asemenea, reduce nivelul de testosteron, ceea ce duce la o creștere a grăsimii de pe burtă.

Producția de insulină crește în timpul deshidratării, ceea ce duce la acumularea de grăsime în organism. Consumul de apă din abundență contracarează aceste efecte.

Comentarii: